2021. november 14., vasárnap

GYERMEKVÉDELEM: NEM CSAK A PEDOFÍLIA A LESELKEDŐ VESZÉLY

HÍRKLIKK
Szerző: SOMFAI PÉTER
2021.11.13.


November végén a gyermekvédelem kerül reflektorfénybe. Hazánk éppen 30 éve csatlakozott az ENSZ Gyermekjogi Egyezményéhez; huszadika a gyermeki jogok nemzetközi napja; előtte, november 19-én, Budapesten az UNICEF Magyar Bizottsága támogatásával nemzetközi konferenciát rendez a Gyermekjogi Civil Koalíció a gyermekvédelem időszerű hazai és nemzetközi kérdéseiről, teendőiről. A tanácskozásnak aktualitást ad, hogy megszületett mind az EU Gyermekjogi Stratégiája, mind a hozzá kapcsolódó Gyermekgarancia program is. Miközben idehaza a kormány úgy látja, a nemváltás gondolatától és az LMBTQI szervezetek szirénhangú agitációjától kell elsősorban védenie a kiskorúakat, addig a világban egészen más problémák foglalkoztatják a szakembereket. dr. Katonáné dr. Pehr Erikával, a PTE ÁJK címzetes docensével, a Gyermekvédelmi Civil Koalíció vezetőségi tagjával beszélgettünk.


Azokat, a hazaitól talán eltérő gyermekvédelmi szemléleteket segítenek idehaza meghonosítani, amelyeket az UNICEF, az ENSZ, az Európai Unió szorgalmaz.

– UNICEF Magyar Bizottság kezdeményezésére és közreműködésével 2015 óta működik ez a civil szerveződés, és talán nem vádolnak elfogultsággal, ha azt mondom, hogy mint gyermeki jogokkal foglalkozó civil hálózat, a hazai körülmények között a legnagyobbak közé tartozunk. Sok szakértővel és mintegy 40 civil szervezettel működünk együtt, folytatunk aktív párbeszédet. Nem titok, az a célunk, hogy Magyarországon a gyermeki jogokkal kapcsolatos szemléletet formáljuk, továbbá segítsük az ENSZ Gyermekjogi Bizottsága által hazánk számára megfogalmazott ajánlások végrehajtását, az ENSZ emberi jogi bizottságainak.. 

küldendő következő jelentések előkészítését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.