2021. november 28., vasárnap

HOL VAN ILYENKOR ÁDER JÁNOS?

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2021.11.27.


Az országgyűlés elnöke az ellenzéket nevezte a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélynek. Még tavaly februárban beszélt erről, de kijelentései csak most kerültek nyilvánosságra. Ez – enyhén szólva is – sok kérdést felvet.


Ez az írás nem arról szól, amiről eredetileg szólni akart. Azt az ellentmondást kívánta volna bemutatni, feltárni, ami a 33 ezer halott és a Városháza-botrány között feszül. Természetesen a két dolognak semmi köze egymáshoz, legfeljebb az sodorta – az én fejemben – egymás mellé, hogy miközben a kormány, illetve annak kommunikációja megint egy szót sem veszteget arra, miért kerültünk a koronavírus következtében, az elhunytak számában megint a világ élvonalába, aközben hihetetlen erőket és mérhetetlenül sok felületet szán egy nem létező ügy feldagasztására, jelesül a Városháza eladásának történetére. Ehhez mindenféle egyebet, titkos hangfelvételeket vetett be a Fidesz, mintha ez a legnormálisabb dolog lenne a közéletben. Persze lehet, hogy az, és itt érek el oda, ami felülírta az eredeti szándékot, jelesül Kövér László szombaton kiszivárgott beszédéhez.

Történt pedig, hogy a magyar országgyűlés elnöke másfél éve, a polgári titkosszolgálatok létrejöttének 30. évfordulójának alkalmából rendezett ünnepségen beszédet tartott a szolgálatok dolgozóinak. A beszéd most szivárgott ki, a Direkt 36 hozta nyilvánosságra, s furcsa módon- ezt követően – sürgősen elérhetővé tette Bayer Zsolt és maga Kövér László is. Pedig korábban az újság sehol nem találta nyomát az eseménynek, sem a házelnök, sem pedig a jobboldal médiája nem számolt be róla. Most azonban itt van előttünk, olvashatjuk, hallhatjuk. Azt a beszédet, amely a rendszerváltozás óta legveszélyesebb szöveg, ami a demokrácia felszámolását célozza meg, voltaképpen a többpártrendszer megszüntetését tartja üdvösnek. Kövér ugyanis, aki a jelenlévőket kollégáknak nevezte, nem kevesebbet állított, minthogy ma Magyarországon a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázatot az ellenzék jelenti...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.