2021. november 5., péntek

JÁRVÁNY: BRUTÁLIS ÚJABB KORLÁTOZÁSOK IS JÖHETNEK - MÉGSEM NŐHET A VÁRT ÜTEMBEN A GDP

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Azénpénzem
2021.11.05.


Jelentősen csökkentette a Pénzügyminisztérium (PM) az idei gazdasági növekedésre vonatkozó előrejelzését. Mint ugyanis kiderült, a járvány gyors magyarországi terjedése miatt korlátozásokra lehet szükség


Több, rokonát kórházba kísérő olvasónk is azt jelezte, hogy már jelenleg „fullra” járnak ezek az intézmények. A hivatalos kormányzati kommunikációból is kitűnik, mennyire gyorsan romlik itthon a helyzet. A tegnapi adatok majdnem 6,3 ezer új fertőzöttről és 107 halottról szóltak – bár ezt Pintér Sándor belügyminiszter „adattorlódási” hibának minősítette – az előző napi nem egészen 2,6 ezer új eset és 74 elhalálozás után. A kórházakban látogatási tilalmat rendeltek el és jelezték: a betegek számának növekedése miatt újabb kórházakat vonnak be a koronavírusos betegek ellátásába.

Ilyen körülmények között legfeljebb az lehet meglepő, hogy a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) konferenciáján – külön kiírt nemzeti konzultáció nélkül – tulajdonképpen Varga Mihály pénzügyminiszter (a képen) is elismerte, hogy baj van. Ezt persze már meglehetősen sokan sejtették, a „Békemenet” óta eltelt idő és a vírus lappangása alapján pedig akár ki is lehetett kalkulálni.

Néhány nappal ezelőtt vezetett be a kormány néhány járványügyi korlátozást. November 1-jétől kell újra maszkot kell viselni a tömegközlekedési eszközökön, pályaudvarokon és megállóhelyeken. A korábban elképzelhetetlen (sőt a miniszterelnök által kategorikusan kizárt) kötelező oltást is elrendelték – meglehetően furcsa és ellentmondásos módon.
A MABISZ „Jövőképes biztosítások” címmel tartott konferenciáján – számolt be a Portfolio.hu – Varga azt mondta, hogy korlátozások, gazdasági kiesés jöhet a koronavírus negyedik hulláma következtében. Reményét fejezte ki, hogy ez talán kisebb lesz, mint az előző hullámokban. A Pénzügyminisztérium mindenesetre a GDP-növekedés idei előrejelzését a korábbi 7-7,5 százalékról 6,8 százalékra csökkentette...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.