2021. november 12., péntek

KORRUPCIÓ VAGY SEMMI LÁTNIVALÓ? – ÖSSZESZEDTÜK, MIT TUDUNK EDDIG A VÁROSHÁZA ÁLLÍTÓLAGOS ELADÁSÁRÓL

24.HU
Szerző: NAGY GERGELY MIKLÓS
2021.11.12.


Másfél éve egy ismert, a leggazdagabb magyarok listáján előkelő helyen szereplő milliárdos komolyan érdeklődött a Városháza iránt. A tárgyalásokon közvetítők képviselték az érdeklődőt, a megbeszélések azonban egy idő után megakadtak – értesült a 24.hu. Az ügyben tárgyalt Budapest Főváros Vagyonkezelő Központjának vezetője is, aki az egyik találkozón – amint azt hanganyag is bizonyítja – közölte, hogy „3,9 hektárt eladnánk”. A főváros szerint valóban született egy előkészítő anyag az értékesítésről is, de ezt a lehetőséget elvetették. Az eddig nyilvánosságra hozott dokumentumok és hanganyagok mindenesetre nem bizonyítják, hogy Karácsonyék a Városháza értékesítését készítik elő.


Egy hete jelent meg az első olyan cikk az Indexen, amely arról szólt, hogy Karácsony Gergelyék eladnák a Városházát, és ennek érdekében már több lépés is történt.

A fővárosi önkormányzat vezetése a történet kezdetétől tagadja magát a szándékot is, szerdán azonban jelentést kértek Barts J. Balázstól, a fővárosi vagyonkezelő igazgatójától, hogy pontosan mit mondott azon a megbeszélésen, amelyről kedden került ki egy megvágott hangfelvétel. A két verzió – az Index narratívája és a városházi változat – közt egyelőre semmilyen átfedés nincs, épp ezért érdemes közelebbről megnézni, mi az, ami biztosan állítható az eddig nyilvánosságra került dokumentumok és felvételek fényében, és mely részek vannak totális homályban. Az érintettek megkeresésével próbáltunk közelebb kerülni az igazsághoz, és megtudni például azt: volt-e egyáltalán érdeklődés a Városháza megvételére...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.