2021. november 11., csütörtök

MIKÖZBEN A KORMÁNY SEMMIFÉLE ERŐFESZÍTÉST NEM TESZ A JÁRVÁNY MEGFÉKEZÉSÉNEK ÉRDEKÉBEN KÁSLER MIKLÓS EMMI VEZÉR MERT NAGYOT GONDOLNI. ELRENDELTE, HOGY NOVEMBER 15-TŐL, TÖBB MINT 12 EZER ÁGYAT KELL COVID BETEGEK SZÁMÁRA BIZTOSÍTANI...

FACEBOOK
Szerző: KUNETZ ZSOMBOR
2021.11.11.


Miközben a Kormány semmiféle erőfeszítést nem tesz a járvány megfékezésének érdekében Kásler Miklós EMMI vezér mert nagyot gondolni.
Elrendelte, hogy november 15-től, több mint 12 ezer ágyat kell COVID betegek számára biztosítani, a szerint 60 ezres ágyszámból.
Csakhogy ezekben az ágyszámokban szerepel mind az aktív-mind a rehabilitációs, és az összes ápolási ágy is, hiszen 2019-ben sem volt több működő aktív ágy, mint 41105.
Ezért, valószínűleg megint egy a 2020 tavaszi szégyenletes ágyfelszabadításban gondolkodik Kásler,
De nem állt meg nemzetünk csontlegókovácsa a gondolkodásban, ugyanis írásba foglalta, hogy november 15-től, 1209 intenzív terápiás ágyat kell fenntartani a COVID betegek részére. (2019-ben Magyarországon összesen 1101 intenzív terápiás ágy működött, és ebből kb. 700 állandóan foglalt volt COVID nélkül is.)
Most ezek szerint közel kétezer ágy teremtődik a Biblia segítségével a semmiből.

De még ez sem elég, ugyanis elrendelte azt is, hogy a súlyos betegeket ellátó COVID intenzív osztályokon 20 ágyanként legyen egy szakorvos és egy nem szakorvos, valamint négy ágyanként egy ápoló (nem, nem szakápolót írt, hanem ápolót, aki lehet akár szemészeti osztályon dolgozó is)
Nos ezzel vastagon beismerte, hogy alig van már szakember a rendszerben. Ugyanis, még a 60/2003. (X. 20.) ESzCsM rendeletben is - amely az intenzív osztályok minimum feltételét is szabályozza - 3 betegre ír elő egy szakorvost, vagy szakorvos jelöltet, míg a nemzetközi standard teteje szakápolóból két betegre egy szakápoló.
Itt szakápolókat meg sem említ, míg 20 betegre jut a hárommal szemben egy orvos.
Nem csoda, hogy ennek ismeretében azt is elrendelte, hogy a 200 fő feletti idősek számára bentlakásos szociális intézményben biztosítani kell a gépi lélegeztetéshez a feltételeket.
Mindezt azzal párhuzamosan, hogy tulajdonképpen ő maga ismerte el az igencsak brutális szakemberhiányt.

Valahogy olyanok ezek az intézkedések, mintha Kásler úgy képzelné el a gépi lélegeztetést, hogy a beteg fejét nyitott szájjal kidugják a repülő ablakán, és majd a gyors légáramlás elvégzi a dolgát. Amit el is végez,csak a beteg nem éli túl.
Ahogy ennek az unortodox lélegeztetésnek, úgy Kásler intézkedésének is megint számos áldozatai lesznek...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.