2021. november 10., szerda

KÖTELEZŐ OLTÁS MAGYARORSZÁGON: EZT TERVEZIK A MAGYAR CÉGEK

PORTFOLIO
Szerző: Portfolio
2021.11.09.


Magyarországon már törvény adta lehetőségük a vállalatoknak, hogy kötelezővé tegyék a munkáltatóik számára a koronavírus elleni oltást és van, ahol már döntés is született róla. Felmérést készítettük a hazai tőzsdei cégek körében, hogy ki hogyan döntött, az alábbiakban bemutatjuk, hogy hol lesz már biztosan kötelező a dolgozóknak a koronavírus elleni oltás és hol nem, és kik azok, akiknél még folyamatban van a döntés.


Magyarországon lehetőség van arra, hogy a munkáltatók kötelezővé tegyék a koronavírus elleni védőoltást dolgozóiknak, erről október 28-án meg is jelent a rendelet a Magyar Közlönyben.

A munkahelyek koronavírus elleni védelméről címet viselő rendelet kimondja, hogy célja "annak biztosítása, hogy a munkaadók szervezeteinek javaslatára a cégek és vállalkozások jogot kapjanak arra, hogy a munkavégzés feltételeként előírják a SARS-CoV-2 koronavírus elleni védőoltás felvételét a foglalkoztatottak számára, ha ezt szükségesnek látják az ott dolgozók biztonsága érdekében". Az Orbán Viktor által aláírt 2 oldalas rendelet szerint a munkáltató – az egészség megóvása érdekében, a munkahely és a munkakör sajátosságaira is figyelemmel – a védőoltás felvételét azon foglalkoztatott esetében, aki e rendelet hatálybalépése előtt a védőoltást nem vette fel, a munkavégzés feltételeként állapíthatja meg, kivéve, ha a foglalkoztatott a védőoltás felvétele alól egészségügyi okok miatt mentesül.

Megkérdeztük a hazai tőzsdei vállalatokat arról, hogy született-e már náluk döntés az oltás kötelezővé tételéről, az alábbiakban bemutatjuk a beérkezett válaszokat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.