2021. november 5., péntek

LAKOSSÁGARÁNYOSAN NÉZVE MÁR MEGINT MAGASAK ITTHON A COVID-HALÁLOZÁSI ADATOK

TELEX
Szerzők: JOÓB SÁNDOR, BAKRÓ-NAGY FERENC
2021.11.05.


Európában arányosan jelenleg Romániában és Bulgáriában a legmagasabb a Covid miatti halálozás, ebben a két országban a legalacsonyabb az átoltottság is. Bár Magyarországon a lakosság nagyobb részét oltották be, mint Szlovéniában, lakosságarányosan nálunk mégis többen halnak meg, mint ott. Nem a világon leggyorsabban emelkedő hazai fertőzöttszámokra érdemes most figyelni, hanem arra, hogy idén ugyan kevesebben kerültek kórházba, mégis több a súlyos állapotú beteg. Döntő részük oltatlan. Vajon ismét el fogunk veszíteni egy kisvárosnyi magyart?


Az egyéni tapasztalatok alapján és a napi híreket olvasva is mindenki számára nyilvánvaló, hogy Magyarországon erősen felfutóban van a negyedik járványhullám. Az új fertőzöttek száma most itt emelkedik a leggyorsabban a világon, egyre többen vannak kórházban, lélegeztetőgépen. Míg egy hónapja még naponta 10-15 ember hunyt el, most már naponta 40-50 embert veszítünk el ismét a Covid–19-cel összefüggésben. Csütörtökön úgy nézett ki, a halottak száma elérte a 100-as lélektani határt, de aztán Pintér Sándor helyesbített: igazából adattorlódás történt, ezért jelentett az operatív törzs 107 elhunytat – a valóságban a napi halálozás továbbra is 30-nál van.

Az emelkedő halálozás ellenére a mostani helyzet mégis más, mint a tavalyi második és az idén tavaszi harmadik hullám idején. Nem teljesen védtelenül várjuk ugyanis az újabb vírusvariánst: mostanra 5,7 millió ember teljesen beoltottnak számít...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.