2021. november 22., hétfő

„MEGIJEDT, HOGY VESZÍTHET, EZÉRT MOST MEGAD MINDENT”

NÉPSZAVA
Szerző: UNGÁR TAMÁS
2021.11.22.


A pénzt szinte mindenki az unokáknak, dédunokáknak szánja, és pártszimpátiától függetlenül kampányhúzásnak tartja a novemberi pluszt a kérdezett idősek többsége.

– Szemfényvesztés! – ez a szó szakad ki a siklósi Földi Imrénéből, amikor a város egyik szupermarketje előtt arról kérdezem, hogy mit gondol a napokban utalt nyugdíjprémiumról és a nyugdíjkiegészítésről. A törékeny asszony egykor a siklósi malomban dolgozott, 2006 óta nyugállományú, a pontos járandóságát nem árulja el: 

– Legyen annyi elég, hogy nem sok, de kijövök belőle. És engem nem tud ez az ember megvenni. Azokat talán, akiknek kevesebb a nyugdíjuk, mint 100 ezer, de engem nem. És ne is akarjon megvenni senkit, inkább teljesítse az ígéreteit. Azt, például, hogy visszaadja a 13. havi nyugdíjat. Tíz év alatt hányszor mondta, hogy a szocik elvették?! És ő visszaadta? Ja, most négy év alatt visszaadja. Nem a nyugdíjasokért, ááá, dehogy, csak azért, hogy maradhasson. Őt csak ez érdekli. Engem meg az, hogy ez az ember menjen el végre innen!
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.