2021. november 21., vasárnap

NINCS OK HATALOMBAN TARTANI ORBÁNT

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2021.11.21.


Minden józan érv és adat azt követelné meg, hogy az Orbán-rezsim egyszer és mindenkorra tűnjön el. Idestova tizenkét éve élünk együtt ezzel a lehetetlen rendszerrel, ám fél évvel az újabb választások előtt, még minden bizonytalan; a felmérések egyáltalán nem igazolják vissza az említett érveket és adatokat.


Nem, persze, hogy nem a Fidesz-közeli, a hatalom által felbérelt kutatók eredményeiről beszélek – azok ugyanis hatalmas kormánypárti győzelmet vizionálnak –, hanem azokról a mértékadónak tekintett intézetekről, amelyeknek joggal bízhatunk a méréseiben. Nos, ezek a legjobb esetben is csak kiegyenlített erőviszonyokról számolnak be, mi több, olyan kutatási eredményekről, amelyek ugyan adnak esélyt az összefogott ellenzéknek, de – egyelőre – inkább Fidesz-győzelmet jósolnak.

Vajon miért? Van-e józan magyarázata annak, hogy Magyarország 2021 végi állapotában szinte rezzenéstelenül a helyén a kormány? Jó, nem teljesen rezzenéstelenül, látunk ott ijedtséget, és ebből az ijedtségből fakadó lépéseket, de pánikot semmiképp. Kétségtelen, hogy nagy erőkkel lapátolják ki az állami vagyont, telepítik általuk gründolt alapítványokba, de hát lopni eddig is loptak, legfeljebb nem ilyen nagy ütemben, és nem ennyire kreatívan. Hinné, hihetné az ember, hogy az ilyesmi azért már csak-csak feltűnik a választóknak, de a mi választóink, a „magyar emberek” elnézőek, már ha egyáltalán értesülnek arról, mi folyik körülöttük. Mert hát ezek a „magyar emberek” sok településen arról sem hallottak, hogy történt itt valamiféle előválasztás, politikai érdeklődésük és tudásuk megáll ott, hogy Kósa Lajos koronavírusos lett...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.