2021. november 22., hétfő

ROMAPROGRAM KÉSZÜLT A KÖVETKEZŐ KORMÁNYNAK

HÍRKLIKK
Szerző: HARKAI PÉTER
2021.11.21.


82 társszervezet ajánlásával megfogalmazott, Roma Politikai Minimum programot állítottak össze az Idetartozunk Egyesület kezdeményezésére, amit eljuttatnak valamennyi pártnak – erről tartott sajtótájékoztatót pénteken délután az egyesület szervezésében Daróczi Ágnes, dr. Muhi Erika, Orsós János, Oláh József és a vendéglátó Setét Jenő.


Roma Politikai Minimum

A cigányok élete is számít!” címmel megtartott sajtótájékoztatón az Idetartozunk Egyesület vezetője hangsúlyozta: „fontosnak gondoljuk, hogy a roma közélet egymással konszenzusra jutott, több mint 80 szerveződésének minimális elvárásairól és véleményéről a magyar nyilvánosságot, a magyar politikai élet pártjait tájékoztassuk, üzenetünket eljuttassuk hozzájuk.

Setét Jenő bevezetőjében hozzátette, hogy hétfőtől kinyitják a csatlakozás lehetőségét további roma és nem roma szervezetek számára is. Mint fogalmazott, a Roma Politikai Minimum kidolgozását az motiválta, hogy megítélésük szerint az elmúlt 30 évben a magyar politikai elit kipipálandó feladatként tekintett a romák társadalmi ügyeire. Most viszont úgy gondolják: fél évvel a választások előtt, tovább már nem halogatható, hogy a romák ügyét az egyenlőség szem előtt tartásával, a valódi integráció felé mutató, bátor politikai kiállásként kezeljék a pártok. Alapvetésük az egyenlőség és a romák biztonságára való törekvés, mind a verbális, mind a fizikai támadásokkal szemben. „Ha valaminek változnia kell, akkor az a magyar politikai elit magatartása” – hangsúlyozta Setét Jenő...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.