2021. november 4., csütörtök

SOK SZÜLŐNEK LÉPNIE KELL AZ ADÓ-VISSZATÉRÍTÉSHEZ - ITT VAN MINDEN INFORMÁCIÓ: MUTATJUK, KINEK KELL NYILATKOZNIA

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: LOVAS JUDIT
2021.11.04.


Nem mindenkinek érkezik automatikusan a gyermeket nevelőknek járó adó-visszatérítés. Sok szülőnek nyilatkozatot kell benyújtania az adóhatóságnak, hogy február 15-ig megkaphassa a pénzét. Aki elmulasztja a december 31-i határidőt, majd csak az adóbevallásban kérheti vissza adóját. Mutatjuk, kinek van tennivalója.


Minden gyermekes szülőnek, aki családi kedvezményre jogosult, visszajár a 2021-ben megszerzett jövedelemből levont személyi jövedelemadó, ekho, illetve katások esetében a 2021-es tételes adó negyede. (A részletekről, hogy ki mennyit kaphat, itt írtunk.) A pénzt azonban előlegként csak azoknak utalja az adóhatóság automatikusan 2021. február 15-ig, akikről az adatok rendelkezésére állnak. Aki családi pótlékot kap, annak adatait az ellátást folyósító szervtől megkapja a NAV. Ilyenkor az adó-visszatérítést arra a postai címre vagy bankszámlaszámra fizeti ki, ahova a családi pótlék is érkezik.

A többieknek nyilatkozniuk kell, ha február 15-ig pénzhez jutnának. Az adóhatóság honlapján már elérhető a VISSZADO nyomtatvány, de ügyfélkapuval elektronikusan is megadhatjuk a szükséges adatainkat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.