2021. november 3., szerda

TANÁCSADÁS TÍZMILLIÓKÉRT, SZÁZEZRES ÓRADÍJAK – MEGNÉZTÜK A KORMÁNYIRODA SZERZŐDÉSLISTÁJÁT

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: ZUBOR ZALÁN
2021.11.02.


A magyar kormány piactorzító intézkedései sokszor bíróságokon kötnek ki, és a pereskedés további kiadásokat jelent az adófizetőknek. A Miniszterelnöki Kormányiroda (nem összetévesztendő a Rogán Antal-féle Kabinetirodával) nemrég frissítette szerződéslistáját, amiből kiderül: az évek óta húzódó peres ügyekkel milliárdos nagyságrendű állami pénzt keres néhány kormányközeli ügyvédi iroda.


A Miniszterelnöki Kormányiroda 2018 után jött létre. Bár funkcióit tekintve hasonlít a két másik csúcsszervre, a Miniszterelnökségre és a Miniszterelnöki Kabinetirodára, a Kormányiroda különlegessége, hogy közvetlenül Orbán Viktor irányítása alatt áll. Hivatalosan a Miniszterelnöki Kormányiroda a kormány döntéseinek előkészítését és végrehajtását felügyeli, valamint ez elá tartozik több államtitkárság, például a vagyonfelügyeletben illetékes helyettes államtitkári hivatal vagy a Nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztérium (ami később még előkerül ebben a cikkben).

Az iroda bizonyos időközönként közzéteszi, mely társaságokkal és milyen célokra kötött szerződést, a legutóbbi listát még október elején mutatták be, ez a 2021 júniusával bezárólag kötött szerződéseket tartalmazza. A lista akkor a médiától nem kapott figyelmet (részben azért sem, mert a közzététel fű alatt történt, csak a kormany.hu kereshető dokumentumtárában vált hirtelen elérhetővé), pedig találhatunk benne érdekes tételeket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.