2021. november 24., szerda

TASZ: A VESZÉLYHELYZET ÚJABB MEGHOSSZABBÍTÁSA MEGKÉRDŐJELEZHETI A VÁLASZTÁSOK SZABADSÁGÁT ÉS TISZTASÁGÁT

MÉRCE
Szerző: TREMMEL MÁRK
2021.11.24.


Ismét meghosszabbítaná a kormány a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetet. A Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által benyújtott salátatörvény szerint 2022. június elsejéig élhet a különleges jogrend. A módosító javaslat szerint a döntés nem érinti érdemben a tavasszal esedékes országos választásokat, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) azonban ezt egyáltalán nem látja biztosítottnak.


Az indoklás szerint, attól függetlenül, hogy „Magyarország Európa egyik legeredményesebb oltási programjával kűzd a koronavírus ellen” a járvány nem tűnt el, így a járvány okozta nehézségek sem, pláne, hogy a koronavírus mutálódik is, és a variánsai korábban nem tapasztalt gyorsasággal terjednek. Tombol a negyedik hullám, így a problémák gyors és rugalmas megoldása érdekében megint meg kell hosszabbítani a veszélyhelyzetet – olvasható a már jól megszokott indoklás.

Érdemes hozzátenni: annak ellenére, hogy szakemberek sora figyelmeztetett előre, hogy a negyedik hullám súlyosan leterhelheti az egyébként is rozoga egészségügyi rendszert, sokáig megint akadálytalanul terjedt a járvány. A törvénymódosító javaslatban azért megnyugtatóan hozzáteszik, hogy amennyiben a járványhelyzet engedi, a kormány le fogja fújni a különleges jogrendet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.