2021. november 25., csütörtök

ÚJABB ÁTSZERVEZÉS VÁRHAT A TANÁROKRA, A SZAKTÁRCA HALLGAT

NÉPSZAVA
Szerző: JUHÁSZ DÁNIEL
2021.11.25.


A kormány csak 2023-tól ígért jelentősebb béremelést, amelynek az ára az lenne, hogy a pedagógusok a szakképzésben oktatókhoz hasonlóan kikerüljenek a közalkalmazotti törvény alól.

Végig kell gondolni, van-e értelme annak, hogy a közoktatásban tanító pedagógusok jelenleg is közalkalmazottként dolgoznak, míg a szakképzésben oktatók foglalkoztatása már a Munka törvénykönyve alapján történik - egyebek mellett erről is beszélt nemrég Pósán László fideszes országgyűlési képviselő a Debrecen Televízióban, nyilatkozatát a debreciner.hu szemlézte. 

A parlament kulturális bizottságának elnöke szerint nem kérdés, hogy a pedagógusbéreket újra kell tervezni, ehhez említette példaként a szakképzést, ahol már nincs egységes bértábla, hanem egyéni bérezés van, így az egyéni teljesítményeket is jobban lehet jutalmazni. A képviselő megemlítette az Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett, jövőre várható 10 százalékos tanári béremelést, ami szerinte csak arra jó, hogy azt mutassa, a pedagógusokra a figyelem továbbra is “odairányul” a kormány részéről...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.