2021. november 22., hétfő

ÚJABB KILENCEZER COVID-HALOTT VÁRHATÓ A TÉLEN

HÍRLIKK
Szerző: RÉDEI OTTÓ
2021.11.22.


Már van olyan kórház, ahol az intenzíven hat betegre jut csak egy ápoló. Pedig még kettő is sok lenne. A helyzet egyre drámaibb, de mi erről csak alig-alig értesülünk.


Szentlászlói barátom mesélte, hogy a helyi italmérés egyik meghatározó személyisége hónapok óta azzal kérkedett: ő még soha nem volt beteg. Nem is oltatja be magát, mert szerinte a vírust csak a „táposok” kapják, el, ő viszont „híró”. Aztán, a „híró” is ágynak dőlt és pár nappal később mentővel vitték kórházba, ahol most géppel lélegeztetik. Mondta is a barátom, hogy majd jól kiröhögik, ha kijön a kórházból. Hát, ha egyáltalán kijön – tettem hozzá. Mert az oltatlanoknak majdnem 12-szer nagyobb az esélyük arra, hogy meghalnak, mint azoknak, akiket beoltottak. Hogy ezt honnan tudom? Nem a magyar kormánytól, az biztos. Mert, hogy a mi kormányunk ilyen adatokat nem közöl.

Nyilván azért nem, mert az ország vezetői törődnek a mi mentális egészségünkkel és nem akarják felesleges adatokkal borzolni az idegeinket. Hiszen van más, amin dühönghetünk. Szegény lengyel testvéreinket a migránsok áradata fenyegeti, Márki-Zay képében Gyurcsány megint a hatalomra tör, és a tapolcai moziban sem akarják játszani az Elk*urtukat, pedig azt már a nép nevében is követelték. Szóval van baj bőven, minek azt még holmi statisztikákkal is tetézni. Persze vannak erős idegzetű honfitársaink is, akik bírják a horrort, és akik kíváncsiak az igazságra is. Ők kénytelenek a tengerentúlon tájékozódni, ha pontos képet akarnak kapni az itthoni helyzetről.

Az amerikai Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) úgy becsüli, hogy eddig a magyarok 52 (!) százaléka már megfertőződött. Ezt a hivatalosan közzétett napi adatok alapján számolták ki. Az intézet ugyanis matematikai módszerekkel készít elemzéseket és előrejelzéseket. Megállapításai sajnos eddig mindig beigazolódtak. Az IHME úgy számol, hogy nálunk december elején lesz igazán súlyos a helyzet. Attól kezdve, pedig egészen január elejéig meredeken romlik majd halálozási mutató. Februárban – némileg ugyan kevésbé meredeken, de tovább fog nő a halálozások száma. A március elsejéig tartó előrejelzés szerint, még a maszkhasználat mellett is, 41 600-ra nőhet a Covid következtében meghalt magyarok száma. Teháta három téli hónapban további kilencezer áldozatra kell számítanunk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.