2021. december 14., kedd

45 NAP UTÁN SEM HAJLANDÓ ELKÜLDENI AZ OLTÁSOKRA VONATKOZÓ ADATOKAT AZ NNK

ÁTLÁTSZÓ / SAJTÓELHÁRÍTÁS
Szerző: SZOPKÓ ZITA
2021.12.14.


Hosszú ideje próbálunk adatot szerezni arról, hogy milyen az átoltottság az egyes városokban. Ezúttal újabb közérdekű adatigényléseket adtunk be az oltásokkal kapcsolatban a Müller Cecília által vezetett Nemzeti Népegészségügyi Központhoz (NKK), ahol a járványhelyzettel összefüggő feladatokra hivatkozva 45 nappal meghosszabbították a válaszadási határidőt. A másfél hónap letelte után azonban nem küldték el az adatokat – annak ellenére sem, hogy újabb levélben kértük azokat.

Több alkalommal írtunk már arról az Átlátszón, hogy nincs könnyű dolga annak, aki adatokhoz szeretne jutni a járványról. A Müller Cecília vezette Nemzeti Népegészségügyi Központtól (NNK) tavasz óta igyekszünk többet megtudni arról, mennyien döntöttek úgy, hogy beoltatják magukat az egyes településeken.

Először az NNK, majd az OKFŐ (Országos Kórházi Főigazgatóság) is elutasította adatigénylésünket azzal az indokkal, hogy a kért bontásban nem rendelkeznek adatokkal, vagyis nincs településszintű nyilvántartásuk a beadott oltásokról. Sőt, arra is csak 3 hónap után kaptunk választ Müller Cecília hivatalától, hogy egyáltalán milyen nyilvántartás létezik az oltottakról...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.