2021. december 30., csütörtök

A FIDESZNEK IS ÜZENT ORBÁN VIKTOR NOVÁK KATALIN ÁLLAMFŐI JELÖLÉSÉVEL

HVG
Szerző: hvg.hu
2021.12.29.


Villámkarriert futott be Novák Katalin, aki ősz halántékú férfiak sorát megelőzve, 44 évesen lehet Magyarország köztársasági elnöke.


Maradok, aki vagyok – ígérte első megszólalásában Novák Katalin, miután Orbán Viktor karácsony előtti sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy pártja a 44 éves tárca nélküli minisztert jelöli a köztársasági elnöki posztra. Kommentárjával a politikus nyilván azt akarta jelezni, megválasztása esetén sem fog megváltozni, nem száll fejébe a dicsőség. Az e heti HVG cikke szerint ígéretének egy másik olvasata is van:

Novák a Sándor-palotában is marad Orbán feltétlen híve, fegyelmezett követője.

Amekkora meglepetésnek számít Novák előléptetése, annyira logikus Orbán választása a végéhez közeledő ciklus személyzeti politikáját vizsgálva. A miniszterelnök körüli erős emberek akkor maradhattak 2018 után is a hatalomban, ha munkájukat hatékonyan és feltűnés nélkül végzik, mint Pintér Sándor vagy Rogán Antal. A rivaldafénybe kerültek szinte mind új arcok: olyan kormánytagok, akik a közösségi média felületén élik életüket, hogy ezzel segítsék a rendszer népszerűségét.

Egy ilyen stratégiának viszont alapkövetelménye, hogy a széles rétegek (és az egyre kevésbé iskolázott, elöregedő választói bázis) elérése érdekében színes legyen a szereposztás. A politizálás mellett tehát szappanoperát kell nyújtani.

Novák Katalin mellett szól az is, hogy a Fidesz-kormányok legnagyobb gyengesége a nők szinte teljes hiánya volt.

Hogy milyen előnyei vannak még Novák kinevezésének, miben számít rá a miniszterelnök, és hogyan képviselhet államfőként egy egész országot, kiderül a csütörtökön megjelenő HVG hetilapból és a hvg360-ról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.