2021. december 8., szerda

A MAFFIASZERŰ FEKETE LYUK

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2021.12.08.


Milyen sajátos egybeesés és párhuzam, hogy amikor Semjén Zsolt egy angol ápolónőt védett meg a keresztényellenes liberális világtól, Orbán a magyar egészségügyisekkel tette ugyanezt, midőn keményen kiállt a becsületükért, holott őt hívták tetemre. Ilyesmiket azonban látványosan meg nem ért, föl nem fog, megvan az ilyesmire a szövege, ha nem is jó, mint kellett volna jobb Nyunyó néninek, ha emlékezhetünk. Semjénről tegnap beszélgettünk, hogy Chaplin ápolónőt meghurcolták – állítása szerint – a nyakában lógó kereszt miatt, Orbán szerint pedig a magyar baloldal, amely permanensen a nemzetére tör, most a magyar egészségügyisekkel tette ugyanezt.

Megkérdezték a kedves vezetőt az ország (Fidesz) házában, miért van az, mi okozhatja, hogy a NER-ben arányaiban sokkal többen halnak bele a vírusba, mint a hanyatló nyugaton. A kérdés már csak azért is jogos és jó helyre ment, mert rendeleti kormányzással nem működik az ország, és azt sem feledjük, hogy Orbán egy gyenge pillanatában még az elején azt jelentette ki, hogy természetszerűleg innentől fogva a felelősség is az övé. De ezt csak mondta, nem csinálta, így a saját maga által felállított érvényességi mércének nem felelt meg. (Ne azt nézzék, amit mondok, hanem amit csinálok.) – A kérdés akkor, hogy miért is beszél egyáltalán.

De ez már ontológia, ugyanakkor magyarázat arra a sok ökörségre, amit összehord rend szerint, de most nem ez a fősodor, hanem a kérdésre – miért hal oly élénken a magyar – adott válasz. A kedves vezető szerint maga a kérdés az egészségügy és egészségügyi dolgozók elleni otromba támadás a baloldal részéről, de ő majd jól megvédi e támadás ellen az egészségügyet és annak dolgozóit. Ekkor állapíthattuk meg, hogy ez már megint kardozik, cseszd meg, másrészt pedig megint menekül és farol a vállalás elől, mert a kérdés neki szólt voltaképp, aki régebben hajlandó lett volna vállalni a felelősséget, de ez a kósza szándék már huss, tovatűnt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.