2021. december 9., csütörtök

A VÁRÓLISTÁN LEVŐKNEK NAGYON NEHEZEK AZ ÉLETKILÁTÁSAI

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2021.12.09.


Az, hogy mára 50 ezerre nőtt a műtéti várólista, annak köszönhető, hogy a magyar egészségügy a pandémia alatt Covid-üzemmódra állt át, és gyakorlatilag a legsürgősebb baleseti, életmentő műtéteken, esetleg a rákműtéteken kívül minden elmarad – mondta lapunknak Lantos Gabriella. Az Új Világ Néppárt egészségpolitikusa szerint azonban a folyamat nem a Coviddal kezdődött, hanem azzal, hogy a kormány nem finanszírozza bekerülési költségen a legtöbb ellátást. Ott csak folytatódott, hogy nem jól kezelte a járványt. A következő években a többlethalálozás is mutatni fogja, hogy mi az, amit ennek a kormánynak „köszönhetünk” az egészségügyben és az egészségünk romlásában.


A pandémia előtt Magyarországon jellemzően 25-28 ezer beteg volt a várólistákon; ez a szám a nyárra 35 ezerre nőtt, mostanra pedig több mint 50 ezerre. Mi ennek a magyarázata?

– Az, hogy a magyar egészségügy a pandémia alatt Covid-üzemmódra állt át, és gyakorlatilag minden műtét elmarad – természetesen a legsürgősebb baleseti, életmentő operációkon, és esetleg a rákműtéteken kívül...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.