2021. december 16., csütörtök

AKINEK EL KELL DÖNTENIE, HOGY ÉLELMET VÁSÁROLJON, VAGY A FŰTÉST FIZESSE AZ ÜNNEPEKRE

MÉRCE
Szerző: HORVÁTH ÉVA
2021.12.15.


Minden család nagyon várja már a karácsonyt. Főleg a kisgyermekes családoknál fontos a szeretet ünnepe, amikor a gyermekek, a szülők és nagyszülők együtt ünnepelve örülnek egymásnak, még akkor is, ha a koronavírus-járvány sokak életét keserítette meg az elmúlt 2 évben. Az én életem viszont a már több éve tartó a munkanélküliség keserítette meg úgy, hogy családom sincsen. A szüleimet már régen eltemettem, testvérem és gyermekem sincs, így nemcsak a család hiánya fájdalmas számomra, hanem az a fajta nélkülözés, melyet munkanélküliként kell elviselnem úgy, hogy még 2 évet kellene valahogyan kibírnom az öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig, hogy ne kegyelem kenyéren kelljen tengődnöm, a szociális segélyen. A 22 800,-Ft/hó összegű aktív korúak ellátása, amit kapok – egy észak-magyarországi kis faluban – még a fűtés-számlára sem elég télen. Az utóbbi években rendkívüli módon növekvő élelmiszerárakról már ne is beszéljünk.

Így aztán elgondolkodtam azon is, hogy mennyire „választékos” az ünnepvárás, mert van, akiknek semmi gondja nincs, dúskál a javakban, de van, akiknek a nélkülözés jut nemcsak a hétköznapokra, de az ünnepnapokra is.

Számomra „választékos” az ünnepvárás, hiszen el kell döntenem, hogy élelmet vásároljak, vagy a fűtés számlát fizessem, ha nem akarok megfagyni.

Az én történetem már ismerhetik a Mérce olvasói, mivel hozzájuk fordultam már régebben is, segélykiáltással – itt, itt és itt olvashatók korábbi írásaim.

Sajnos, azóta sem változott semmi – amióta segélykiáltásokkal próbáltam felhívni a közvélemény figyelmét az idősebb munkanélküliek helyzetére – és én továbbra is nélkülözök...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.