2021. december 6., hétfő

AKKOR SE KAPUNK TÖBBET A PÉNZÜNKRE! - HIÁBA A SOROZATOS JEGYBANKI KAMATEMELÉS, AZ ELSZÁLLÓ INFLÁCIÓ

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Azénpénzem
2021.12.06.


Bár sorra emeli a jegybank az alapkamatot, sőt, a mostanra irányadóvá vált egyhetes betéti kamat egyenesen kilőtt, a bankokban megtakarítók egy fillérrel sem kapnak többet a pénzükre. Nem is áll szándékukban a bankoknak magasabb kamatot fizetni a lekötött betéteinkre, hiszen nincsenek rákényszerülve. Ráadásul egyre többet keresnek vele, a hitelkamatok ugyanis közben meredeken emelkednek.


Gyakorlatilag semmit nem fizetnek a bankok a náluk tartott pénzekre. A betéti kamatok hirdetménye a pénzintézetek többségénél évek óta nem változott, miközben idén nagyot fordult a világ. A pénzromlás üteme gyorsult, a szeptemberi 5,5 százalékos és az októberi 6,5 százalékos infláció mellett egyre jobban értéktelenednek el a megtakarításaink a 0,01 százalékos betéti kamatok mellett.

Matolcsy György jegybankelnök a múlt héten a Parlamentben arról beszélt, hogy az MNB idén is és jövőre is 5 százalék körüli inflációval számol. Így a jegybank addig folytatja a kamatemelést, amíg a pénzromlás üteme nem közelít a 3 százalékos középtávú célhoz...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.