2021. december 15., szerda

BUDAPEST TRIANONJA

HÍRKLIKK
Szerző: LENDVAI ILDIKÓ
2021.12.15.


A Nemzeti Bank elnöke ugyan önjáró figura, de a pénzügyminiszterrel folytatott vitáitól eltekintve „önjárása" általában a hivatalos menetirányba halad. A csecsemők popsijának emlékezetes pöttyével a keleti orientációt igazolta, nyelvészeti fejtegetéseiből a demokrácia fennállására és az autóipar szükségszerűen kiemelt szerepére következtetett.


Legújabb elképesztő cikke a Magyar Nemzetben külön megrendelés nélkül is jól illeszkedik a kormány főváros-ellenes háborújába. Micsoda véletlen! A hatalom politikai célú házkutatást folytat a Városházán, és épp eközben a kormánymédia szíves segítségével a bankelnök feldarabolná Budapestet. A várost, amely eddig megakadt az Orbán-rezsim torkán. Kézenfekvő az ötlet: ha így nem sikerült lenyelni, vágjuk darabokra, falatokban majd csak lecsúszik!

Amit Matolcsy javasol, az nem más, mint Budapest Trianonja. Trianonnal az akkori Magyarország kétharmada veszett el, Matolcsy most a fővárosiakat harmadolná. Szerinte az 1.700.000 lakosú várost 600.000-es méretűre kell amputálni....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.