2021. december 4., szombat

ELEMZŐNK: A VÁROSHÁZA-ÜGY 2009-RE EMLÉKEZTET, AKKOR MEGBUKTATTA A BALOLDALT

SZABAD EURÓPA
Szerző: VOVESZ TIBOR
2021.12.04.


„A Fidesz teszi a dolgát”
– reagált elemzőnk, Ruff Bálint kommunikációs és kampánytanácsadó, amikor az erotikus médiavállalkozásokból meggazdagodó Gattyán György politikai szerepvállalásáról kérdeztük. Miközben az ellenzéki oldalon továbbra is hiányolja a közös és összehangolt kommunikációt, addig a kormánysajtó három témában is következetesen üti célpontjait. Podcastunk írott, szerkesztett változata.

Az elmúlt két hét legbizarrabb, választással összefüggő híre Gattyán György színre lépése. Az erotikus, kukkolós médiaszolgáltatásokból meggazdagodó milliárdos először egy PR interjút adott közzé, majd politikai hirdetésekben toborzott támogatókat és egyéni képviselő jelölteket. Friderikusz podcastjában egy sejtelmes mozgalomról beszélt, de szóba hozta már egy esetleges párt alapítását is. Sok minden történt pár nap alatt, van-e ennek bármi jelentősége?

A Fidesz teszi a dolgát, kampány üzemmódban. Ezen a szemüvegen keresztül kell megítélni egy olyan fejleményt, hogy a választások előtti pár hónappal új szereplő bukkan fel a belpolitikai színpadon. Főleg, ha a Válasz Online ki is deríti róla, hogy egy magántőke alapból 900 millió forinttal támogatta őt Rogán Antal.

Nagyon ki van találva a szlogenje, profi a marketing stratégiája. Olyan üzeneteket fogalmaz meg, amelyekre rezonál az ellenzéki választó. Leplezetlenül az ellenzék ellenzéke akar lenni, és ez utalhat arra, hogy kinek az érdekében történik ez az építkezés.

Ha valami úgy néz ki, úgy hápog, úgy jár, mint egy kacsa, akkor az valószínűleg kacsa. A Fidesz mindig az ellenzék megosztására törekedett. Gattyán György mozgalma, ha tényleg politikailag fog szerepet vállalni, szerintem ebbe az irányba megy...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.