2021. december 14., kedd

ERRŐL SZÓLT A VÖLNER ELLENI KIRAKATELJÁRÁS, SZERINTÜK ETTŐL MAGYARORSZÁG MÁR JOGÁLLAM

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2021.12.13.


Gulyás Gergely is úgy járt, mint mindenki, aki abban a megtiszteltetésben részesül, hogy máshol szerzett érdemei és tiszteltsége alapján Orbán vazallusa lehet: hozzá züllik és hozzá butul az orbáni rendszerhez, amelynek semmiféle egyedisége vagy specifikuma nincs, épp olyan sötét és primitív, mint a világ összes diktatúrája tértől és időtől függetlenül. Gulyás Gergelynek nem mentség, hogy visszautasíthatatlanok az Orbántól kapott ajánlatok, mert van élet egy mocskos bűnszervezeten kívül is. Csak nem olyan kényelmes, viszont sokkal nyugodtabb és emberhez méltó élet.

Aki viszont beáll ebbe, az menthetetlenül az erkölcsi és szellemi szemétdombon találja magát. Van, aki alig várja, s egy pillanatig sem okoz problémát neki az, hogy szemérmetlenül hazudjon és aljas legyen, mint például Rogán Antal és Szijjártó Péter, vagy akár Gulyás szíve csücske, az általa futtatott üdvöskéje, a dekázós Varga Judit, akinek sikerült a nőkkel szembeni minden pozitív előítéletet lerombolni, és miatta ma már nem tudjuk semmire azt mondani, hogy erre egy nő nem képes.

Gulyás Gergely lépésről lépésre hagyta el az ember nembeli voltának attribútumait, a civilizációt, és azonosult lépésről lépésre a szerepével. Égett az arcára a maszk, lett azonos azzal. Szörnyeteggé válásának folyamata legyen intő példa mindazoknak, akik egy ilyen rendszer szolgálatába állnak a hierarchia bármely fokán, azzal a hazugsággal csapják be magukat, hogy nem kell azonossá válni, és nem kell olyan aljadék embernek lenni, mint ennek az embertípusnak minden egyede. De kell. Mert másképp nem lehet, s ezt nem a szándék dönti el, hanem a szerep.

Ezért nem hiszünk mi senkiben, aki ennek a szennynek a közelében valaha is megfordult, aki bármilyen szinten része és kiszolgálója, vagy odaadó híve volt. Nem hiszünk a rendes fideszesekben, s nem gondoljuk, hogy azokból valaha tisztességes és rendes ember lehet, akik ennek a szerveződésnek valaha odaadó hívei, vagy a gépezet részei voltak. Nem elvakult érzelnek, nem is az Orbán és Fidesz nevű bűnszervezete iránti érthető elutasítás, utálat és zéró tolerancia miatt mondjuk ezt, hanem pszichológiai alapon.

Aki ezzel képes volt egyszer azonosulni, aki ebben megfelelt, az maradandó károsodást szenved, annak nincs helye többé a közéletben, az kiírta magát a szabad és független, alapvetően tisztességes emberek közül. Gulyás időnként ad egy interjút, amibe azért érdemes belenézni, hogy hol tart az embersége elveszése útján, milyen mélyre züllött és milyen emberi selejtté tette magát. Az Index vele készített legfrissebb interjúja arra utal, hogy Gulyás már majdnem elérte a tökélyt, a teljes romlottságot, kiképzése sikeres, lassan meg lehet bízni egy komolyabb feladattal.

Mivel nem mérgezzük az olvasókat, ezért eszünkbe nem jut, hogy az interjúnak akár csak részleteit is közöljük, csupán utalunk arra, hogy Gulyás szerint a költségvetést egyértelműen hazavágó nagy osztogatásnak semmi köze nincs a fél év múlva esedékes választáshoz, hanem ennek oka csupán az, hogy ha van miből, akkor ők adnak, mert ők ilyen jószívűek. Gondolnak az öregekre, akik legalábbis megmaradtak azok után, hogy egy korrupciós pénzlopás miatt semmire nem alkalmas, hatástalan, fos kínai vakcinákat nyomtak beléjük.

Gulyás Európa legkorruptabb országában, ahol a miniszerelnök szervezi az ipari méretekben zajló közpénzlopást, akinek családja Európa egyik leggazdagabb maffiacsaládja, akinek strómanja az angol királynőnél gazdagabb közpénzekből, azt meri állítani, hogy náluk, akire a gyanú árnyéka vetül, azzal szemben azonnal fellépnek. S mivel a bűnszervezet egyik tagját beáldozták egy bűnügye miatt, mert az Európai Unió egy királysághoz is elég pénzt vissza akar tartani tőlük a korrupció miatt, azt állítja, hogy “porba hullottak a vádak, miszerint Magyarország nem jogállam”.

Völner beáldozása nem erről szól, hanem arról, hogy sok az a pénz, amiről Orbán nem akar lemondani, és ha pénzről van szó, akkor az anyját is eladná. Különösen akkor, ha a bűnszervezetben az egyik embere saját zsebére lop. Jó lecke ez mindenkinek, mire számíthat, ha meglopja a fő tolvajt, és mennyire fontos bárki a maffiafőnöknek. Filmekben ezt úgy érzékeltetik, hogy gondolkodás és hezitálás nélkül fejbe lövi a bandavezér a mellette álló egyik legközvelenebb emberét, hogy a többiek tudják, mihez tartsák magukat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.