2021. december 1., szerda

HARCIMARCIK, CSATALOVAK, SZITTYA FERGETEG

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2021.11.29.


Aktivizálta magát a honvédelmi miniszter, lelkesítette mentálisan kissé lerongyolódott népünket, hogy amikor jön az ellen, katonazenekarok hangja mellett, ökumenikus istentiszteleten megáldott zászlainkkal, fegyvereinkkel lelkesen vonuljon a harcba népünk azon része, mely még nem esett el a koronavírussal vívott harc során.
Ökumené ide, ökumené oda, harcolni jöhetnek a tuggyukkik is, egyelőre még fegyverrel, de Mészáros Lőrinc mostanában avatandó lapátgyárában már készülnek a szerszámok a munkaszolgálathoz, a baráti varrodákban már ott vannak a szabásminták a karszalagokhoz, melyek télikabátjuk ujján viselve jelzik majd helyüket a táplálkozási láncban.
Ami azt illeti történelmünk során katonáinkat szinte soha nem az eszükért szerettük, akinek volt, azt szélsebesen árulóvá minősítettük, ellenben a snájdig magyar katonatiszt dicséretes alapossággal tudta volt felpofozni a civilt, tanúságot téve a hivatásos katona magas harcértékéről.
A rendszerváltás kicsit elbizonytalanította az országot, átmenetileg ugyanazok a parancsnokok nyalták fényesre Für Lajos hátsóját, akik nem is oly sokkal előtte Cinege miniszter ülepét illették körkörösen nyelvükkel.
Meg kell jegyeznem, a rendszerváltás utáni miniszterekhez képest Cinege Lajos maga volt Kutuzov és Rommel dialektikus elegye, ő volt a Rózsadombi Róka, viszont nem pofázott feleslegesen hülyeségeket, ami utódairól sajnos nem mondható el...
Eleinte az volt a menő, aki a Frunze Akadémia mellett elvégzett egy gyorstalpalót West Pointban is - itt megtanulhatták a megbízhatónak minősítettek, hogyan kell a bokájukat összecsapkodni az amerikai alaki szabályzatoknak megfelelően, de ma már a szovjet végzettség nem trendi, ma már háromnevű parancsnokaink olyan győztes hadseregekhez járnak katonásdit tanulni, mint az amerikai meg a grúz...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.