2021. december 31., péntek

KIDERÜLT, MEDDIG FIXÁLT A BENZINÁR - SZÁMOS VESZÉLYHELYZETI INTÉZKEDÉST SZÜNTET MEG EGY FRISS KORMÁNYRENDELET

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Azénpénzem
2021.12.30.


Nemes egyszerűséggel január elsejétől hatályon kívül helyezték azt a rendelkezést, amely megszabta, maximum mennyit kell fizetniük az autósoknak az üzemanyagért. Az intézkedés így is megmarad. Számos más jogszabály is hasonló sorsra jutott.


A kormány november közepétől – mint azt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón korábban bejelentette – maximálta a 95-ös benzin és a nem prémium gázolaj literenkénti árát 480 forintban. Erről még aznap megjelent az úgynevezett árrendelet (624/2021. kormányrendelet). A Magyar Közlönyben ezután igen hamar kihirdették már a részletes szabályokat (626/2021. kormányrendelet) is . A legfrissebb Magyar Közlönyben a benzinár fixálásáról szóló rendelkezést 2022. január elsejével hatályon kívül helyezték.

Persze ez nem jelenti azt, hogy szombattól piaci árat kellene fizetniük az autósoknak. Ez tulajdonképpen csak egy elmaradt intézkedés pótlásának tekinthető (sokszor gondolunk arra, hogy ebben a dühödt jogalkotásban vajon maguk a jogalkotók mennyire igazodnak el). Egy korábbi Magyar Közlönyben ugyanis (a veszélyhelyzet egyes szabályozási kérdéséről szóló 2021. évi CXXX. törvényben) már rendelkeztek arról, hogy az üzemanyagok hatósági ára 2022. február 15-éig tart. Ez sem jelent persze semmit, ha akarják, majd meghosszabbítják ezt a határidőt is, de ezután ahhoz már törvény kell...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.