2021. december 2., csütörtök

MÁRKI-ZAY MEGALAKÍTJA AZ ORBÁN NÉLKÜLI FIDESZT, BALLIBERÁLIS SZAVAZATOKKAL SZÉTVERI AZ ELLENZÉKET

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2021.12.01.


Márki-Zay azzal nyerte meg az ellenzéki előválasztást, hogy ő a pártokon és a politikai eliten kívülálló civil, aki se nem jobbra, se nem balra, hanem felfelé (az hol van?) viszi az országot. Ezért szavaztak rá a balliberálisok, akik az Orbán-ellenes ellenzék elsöprő többségét alkotják. Ehhez képest Márki-Zay a Facebookon bejelentette, hogy “egy konzervatív párt építése gőzerővel halad előre”, “jobboldali polgármesterekből, volt miniszterekből, nagykövetekből és értelmiségiekből”, “ide tartoznak a volt fideszesek, KDNP-sek, azok, akik nem tolvajok”.

Márki-Zay azt is mondta, hogy leszámol az elmúlt harminc évvel, annak jobboldali és baloldali örökségével (“se Gyurcsány, se Orbán”, mintha az elmúlt harminc év ezzel lenne azonos, s mintha Gyurcsány és Orbán azonos megítélés alá eshetne). Ehhez képest Márki-Zay csak a balliberálisokkal (“Gyurcsánnyal”) számolt le, megtagadva a többségében ballibeális ellenzék értékeit (lásd: Donáth Anna erről szóló értékelését), Orbán Fideszét viszont megtartaná és újraélesztené, a keresztény-nemzeti horthysta hagyományt átmentené, csak a korrupciót hagyná el belőle.

Mindezt úgy, hogy ehhez a balliberális ellenzék szavazatait használja fel, mert Márki-Zay az ő szavazatukkal lett a fenti hazugságai folytán ellenzéki miniszterelnök-jelölt, nélkülük egy senki lenne, akinek politikai hatása és befolyása akkora lenne, amekkora jelentősége és befolyása a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak volt az ellenzéki előválasztás előtt, a maga jelentéktelen pártocskái és nevetséges gittegyletei révén. A balliberális oldal ezzel a saját ellenségét neveli ki, saját ellenségét emelte a feje fölé, és kígyót melenget a keblén.

Azok az emberek, akiket Márki-Zay összeszed, valamikor Orbán emberei voltak, csak kevésbé lojálisak és használhatók, mint a Fidesz koleszos és újtörök keménymagja, viszont ugyanannak a két világháború közötti keresztény-nemzeti jobboldali ideológiának képviselői, amely a horthyzmus lényege volt, s amely változó identitással mindig is a felvilágosodás és az alkotmányos demokrácia ellenségeként tevékenykedett. Ez pedig az igazi Orbán-ellenes balliberális ellenzék mindenkori ellensége...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.