2021. december 21., kedd

MÉG NINCS KÉSŐ AZ ADÓFORINTOK VISSZASZERZÉSÉRE - ÉRDEMES MATEKOZNI!

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: LOVAS JUDIT
2021.12.21.


Százezreket takaríthatunk meg a személyi jövedelemadóból, ha az állam által támogatott célra teszünk félre. A gyerekeseknek járó adó-visszatérítés miatt idén sokan nem tudják majd kihasználni a lehetőséget, de akinek marad befizetett adója, annak érdemes számolni és lépni. Minél hamarabb.


Mindenkinek érdemes átgondolnia még az év vége előtt, hogy megtakarításaival mennyi adót tud megspórolni. Évről évre újraindul a számláló, aki nem használja ki az adókedvezmények lehetőségeit, bukja az államtól kereshető pénzt. A személyi jövedelemadóból (szja) adójóváírást kaphatunk a nyugdíjcélú és egészségcélú megtakarításainkra.

Aki ki akarja használni az állam által nyújtott kedvezményeket, annak érdemes még az év végéig lépnie. Lehetőleg minél hamarabb, mert az ünnepek és az év vége miatt jellemzően korlátos az ügyfélszolgálatok nyitva tartása. 

Ehhez persze érdemes tudni, hogy pontosan mennyit adózunk. Sokan ugyanis a családi kedvezménynek köszönhetően nem is fizetnek személyi jövedelemadót, így számukra ez a lehetőség nem jelent további adóelőnyt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.