2021. december 1., szerda

MEGHALT BALOGH S. ÉVA

HÍRKLIKK
Szerző: HírKlikk
2021.12.01.


Az '56-os menekült, a Yale Egyetem nyugalmazott történelemprofesszora, halálát az általa alapított és szerkesztett Hungarian Spectrum november 30-án az esti órákban a következő közleményben tudatta: „Rettenetesen nehéz szívvel szívvel jelentjük, hogy teljesen váratlanul, ma délután hirtelen szívmegállás következtében Balogh S. Éva meghalt. Nagyon élvezte a Magyar Spectrum írását és a sok olvasóval való kapcsolattartást. Bízzunk abban, hogy munkájával hozzájárult a magyarországi demokrácia ügyének előmozdításához, és hogy Önök, az olvasói, továbbviszik ezt a küldetést.”


A 85 éves korában elhunyt Balogh S. Éva idén augusztusban interjút adott a Hírklikknek. Ezzel a beszélgetéssel búcsúzunk tőle. (A riporter Németh Péter).

„Ha az előválasztások után egy hangon, pártjuk megnevezése nélkül képesek kampányolni, akkor komoly esélye van a nyereségnek. Ugyanakkor én úgy érzem, hogy az ellenzéki szavazóknak annyira elegük van Orbán rendszeréből, hogy sokkal erőteljesebb hangot szeretnének hallani” – így nyilatkozott Balogh S. Éva a Hírklikknek. A Yale Egyetem volt oktatója, a Hungarian Spectrum tulajdonos-szerkesztője azt is elmondta: a szélsőjobb gyengülését látja Európában, de Orbán, a hatalma megtartásáért még az anyaföldet is hajlandó lenne felégetni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.