2021. december 27., hétfő

MIT KAPOTT KARÁCSONYRA HOPPÁL PÉTER? – HUPPA LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: huppa.hu
2021.12.27.


Saját parlamenti beszédeit díszkötésben


Kövér László előszavával…


Pócs János fideszes képviselő pofija virít a jászapáti népkonyha műanyag ebédhordóján

Az önkormányzati népkonyha véletlenül pont Pócs fiának cégétől bérli az épületet…

Egyre több a gyerekes család az ételosztásokon

„Ez nem a te szégyened, hanem ezé az országé!”

Szenteste 342 milliárd forintot költött el a kormány

500 millió forintot kap a Veritas Történetkutató…

Karácsonyi pénzeső a katolikus és a református egyháznak

A kormány egy december 24-ei keltezésű rendeletében vállalta, hogy 2027-ig évi 33-38 milliárd közti összeggel növeli a katolikus egyház finanszírozását, 33 milliárddal jövőre, 38,7 milliárddal pedig 2027-ben. A reformátusok 16 milliárddal kapnak többet jövőre és 19-cel többet majd 2027-ben.

Durva áremelkedésekre készülhetünk 2022-ben

A KSH által vizsgált termékek és szolgáltatások 80 százalékának emelkedett az ára tavaly novemberhez képest, és majdnem 60 százalékuknak jobban, mint amekkora a jegybank által 2021-re várt infláció mértéke. Ha a jövő évre nézünk előre, akkor azt látjuk, hogy hasonló áremelkedésekre számíthatunk számos területen.

Elbocsátásokat hoz a béremelés

A választások évében történő jelentős béremelés kigazdálkodásához a munkáltatók 4 százalékos járulékcsökkentést kaptak a kormánytól, ám ez még mindig csak töredéke annak, amennyivel meg kell növelniük a fizetéseket…

„Az orbáni ember süketnek és vaknak tetteti magát a rendszerszerű rablás láttán”

A zsákutcás Orbán-rendszer elpazarolta és ellopta a központosított magyarországi mellett azokat a bőven folyó európai forrásokat is, amelyekkel a fejlett világhoz való társadalmi felzárkózás – a digitalizáció, a tiszta környezet, az átlátható és jól működő közigazgatás, a hatékony és humánus egészségügy, a távlatot nyitó oktatás – megvalósítható, a Pannónia és Hunnia közötti egyenlőtlenség csökkenthető lett volna.

Egész Európa sorsát befolyásolják a közelgő magyar választások

Az amerikai jobboldal márciusban Budapesten tartja kongresszusát, a miniszterelnök támogatására, s Orbán győzelmében érdekelt Oroszország és Kína is.

Január első felére meglehet az ellenzéki referendumokhoz szükséges aláírás-mennyiség

A jelek szerint a választásra készülő Orbán-kormány adminisztratív időhúzással próbálja ellehetetleníteni az ellenzék akcióját.

Anarchizmus és szeretet

Zoe Baker írásának varázsát az egyszerűsége adja. Nem tesz mást, mint hogy az anarchizmus első fénykorszakából kiszemel egy mozgalmárt, Errico Malatestát, aki ráadásul életének egy szakaszában a tett propagandájának híve volt.

Mégsem állt le a Fertő-tó beépítése

A visszavont gyorsított közbeszerzés után újra meghirdette a Fertő tavi vízitelep fejlesztésének második ütemét a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.

Évek óta szennyezett víz folyik a Tisza-tóba

És ez egy darabig még így is lesz…

Parádés magyarázat jelent meg a Nemzeti Sportban arról, hogy a kormány lefújta a pécsi stadionépítést

A Magyar Közlönyben december 24-én jelent meg, hogy visszavonják a Pécsi Mecsek Futball Club új stadionjának előkészítéséről és megvalósításáról szóló kormányhatározatot.

Mást akar a közgyűlés és mást a város Szegeden?

Mivel Szegeden összevonják a kulturális intézményeket – ahogyan a színházat a szabadtérivel –, és a város hét, eddig önálló művelődési háza beolvad az Agórába, az új vezető Szeged kulturális életének meghatározó szereplőjévé válik.

Rátóti Zoltán lehet az SZFE új rektora

Ellenfél nélkül biztos győztes vagy…


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.