2021. december 20., hétfő

SULYOK TAMÁS ELNÖK SZERINT ELMOZDÍTHATATLAN AZ ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG, MIKÖZBEN BÍRÓSÁG ELÉ KELLENE ÁLLÍTANI ŐKET

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2021.12.19.


Sulyok Tamást és társait büntetőjogi felelősség terheli. Ebből pedig az következik, hogy a jogállam létrejötte esetén nemhogy el kell mozdítani ezeket az embereket, akik ezt lehetővé tették, hanem azonnal őrizetbe kell venni, bilincsben elvezetni, és az alkotmányos rend megdöntésében játszott szerepük miatt börtönre ítélni őket. A maximális büntetési tétel az életfogytiglan, ami kifejezi az általuk elkövetett bűncselekmény súlyosságát. Elmozdításuk a jogállam helyreállítását jelenti.

“Az Alkotmánybíróság tagjai elmozdíthatatlanok” – jelentette ki Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. A kijelentés azért is nevetséges, mert az a közrádió, amelyben ő megszólalt, maga is törvénysértő módon működik, nem felel meg a jogállami normáknak és súlyosan sérti a sajtószabadságot. Ehhez pedig a Sulyok által vezetett fideszes alkotmánybíróság törvénysértő módon asszisztál. Az az alkotmánybíróság, amiről ő beszél, egy párttestület, amely az alkotmányos rend megdöntését fedezi és segíti.

Sulyok arcátlansága példátlan, ahogy előadja, hogy “Magyarországon a rendszerváltás óta valamennyi politikai erő között konszenzus uralkodott az alkotmányosság mindenáron való betartásáról”. Soha, senki nem vonta kétségbe, hogy csak alkotmányos eszközökkel lehet jogszabályt módosítani és bármilyen politikai jellegű cselekvést elvégezni”. Hol van Magyarországon alkotmányosság? A fékek és ellensúlyok rendszere megszűnt, ezek egyike az alkotmánybíróság lenne. Az Európai Unióban a jogállamiság felszámolásának vizsgálata zajlik, ami szégyen Sulyokra és a testületére nézve.

Orbán 2010-ben egy demokratikus választáson került hatalomra, majd azonnal bejelentette, hogy “fülkeforradalom” történt, és a parlamenti választáson őt a magyar nép egy új rendszer, a Nemzeti Együttműködés Rendszere megalapításával bízta meg. Csakhogy “fülkeforradalmat” az érvényben levő Alkotmány nem ismert, a szavazólapon nem volt szó semmiféle megbízásról, csak parlamenti képviselőket választottak, nem új rendszert. A NENYI pedig törvénnyé tette a felhatalmazás nélküli új rendszert, ami az alkotmányos rend megdöntésének terve volt, ami be is következett.

Mindehhez asszisztált a Fidesz által összerakott és a Fidesznek dolgozó alkotmánybíróság, amellyel bűnrészessé vált az alkotmányos rend megdöntésében. Magyarországon a hatalom kizárólagos birtoklása valósul meg, ami alkotmányellenes, és az Alkotmány szerint köteles ellene fellépni minden ember, de elsők között az alkotmánybíróság. Sulyok tesülete ezzel szemben nem védte meg az Alkotmányt, hanem a mai napig asszisztál egy államcsínyhez. Egypárti akarattal és sima kétharmados többséggel nem lehet eltörölni a demokratikus Alkotmányt, leváltva egy párt alaptörvényére.

Ezt egyebek mellett az alkotmánybíróságnak kellett volna megakadályoznia, de nem tette. Ezért Sulyok Tamást és társait büntetőjogi felelősség terheli...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.