2021. december 8., szerda

VÉGREHAJTÁSI KORRUPCIÓ A LEGFELSŐBB SZINTEN - SOKAT ELÁRUL, MENNYIRE ZSÍROS EZ A BIZNISZ

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Azénpénzem
2021.12.08.


Rendre felmerült, hogy a végrehajtási ügyek „irányítottak”, bizonyos érdekek mentén dőlnek el. Az ezt egyértelműen túlzásnak tartó véleményeket a legújabb botrány finoman szólva megkérdőjelezheti. Milyen ország az, ahol az igazságügyi tárca vezetőhelyettese játszhat hosszasan össze a végrehajtókkal?


Elsőként Hadházy Ákos független képviselő borította a bilit, amikor közösségi oldalán megszellőztette, hogy a főügyészség a végrehajtói kar elnöke, Schadl György és felesége ingatlanjainak zár alá vételét kezdeményezte. A végrehajtó hetek óta elérhetetlen, így a képviselő feltételezte, hogy a letartóztatásról szóló hírek is igazak lehetnek. Tegnapra már a hallgatást is megtörte az ügyészség. Nem is akárhogyan.

Közzétették ugyanis, hogy indítványozták Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését. Mint leírták: „a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozásban megalapozott gyanú merült fel arra, hogy dr. Völner Pál a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott”. Az ügyben az ügyészségi tájékoztatás szerint jelenleg összesen tizenkét gyanúsított van – közülük nyolc végrehajtó és egy végrehajtó-helyettes. Jelenleg hat gyanúsított letartóztatásban van, egy személy pedig bűnügyi felügyelet alatt áll.

Az államtitkár pár órával a főügyészségi közlemény után ártatlanságát hangoztatta ugyan, de lemondott. Erről és persze az egész ügyről az állami és egyéb kormánypárti sajtó – derült ki a Media1 elemzéséből – igencsak visszafogottan adott hírt. 

A csúcson azonban nem akárkiről van szó. Völner országgyűlési képviselő, az Igazságügyi Minisztérium miniszterhelyettese – nem árt felidézni: a Pegazus ügyben neki engedte át a megfigyelési döntéseket Varga Judit igazságügy miniszter –, parlamenti államtitkára, aki 2019 augusztusától a Magyar Bírósági Végrehajtói Karral (MBVK) kapcsolatos feladatokat ellátó miniszteri biztos is. Arról pedig, hogy pontosan mi lehet az ügy, szintén Hadházytól tudhatunk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.