2022. január 31., hétfő

AZ EURÓPAI CSALÁS ELLENES HIVATAL (OLAF) MOST LEZÁRULT VIZSGÁLATA SZERINT IS CSALÁS VOLT A 9 MILLÁR FORINT EU-S TÁMOGATÁSBÓL VÁSÁROLT CT-K ÉS RÖNTGENEK BESZERZÉSE

FACEBOOK
Szerző: HADHÁZY ÁKOS
2022.01.31.


Na ugye! Az Európai Csalás Ellenes Hivatal (OLAF) most lezárult vizsgálata szerint is csalás volt a 9 millár forint EU-s támogatásból vásárolt CT-k és röntgenek beszerzése, ezért a támogatás visszakövetelésére tettek javaslatot Brüsszelnek.

Az ügyről még 2016-ban számoltam be egy Korrrupcióinfón. Az egészen primitíven és nyíltan zajló csalás lényege az volt, hogy néhány "csomagoló cég" (akik a nyugati orvosi eszközöket “átcsomagolják", majd tesznek rá egy két-háromszoros árcédulát) kartellezve, dupla áron adta a CT- és röntgenkészülékeket egy 9 milliárdos projektben egy sor magyar kórháznak.

Az ügyben a Gazdasági Versenyhivatal egész korrekt vizsgálatot folytatott és többek között megállapította, hogy Maróth Gáspár is részt vett a buliban. Az ő "büntetése" az lett, hogy azóta ő kordinálja kormánybiztosként a kormány ezermilliárdos fegyverbeszerzéseit. A rendőrség a feljelentésem után először nem volt hajlandó foglalkozni az üggyel, de miután az OLAF-nál is vizsgálat indult, a magyar rendőrség is elindított egy nyomozást. Elvileg. Nos, az OLAF-vizsgálat már lezárult. A magyar pedig - gondolom - fekszik valamelyik asztalon, hiszen az egyik főszereplő cég tulajdonosa még mindig ezermilliárdos fegyverbeszerzésekről tárgyal Orbán megbízottjaként.

Az ügy részleteiről itt számoltam be 2016-ban:

A GVH vizsgálatról, Maróth és Homolya szerepéről itt olvashat:
Az elindult nyomozásról itt olvashat:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.