2022. január 4., kedd

BEINDULTAK AZ EXTRA BÉREMELÉSEK - ELKÉPESZTŐ SZÁMOKRÓL IS BESZÁMOLTAK

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Azénpénzem
2022.01.04.


A minimálbér és a bérminimum jókora idei emelése feladja a leckét a munkaadóknak. Az első bejelentett bérmegállapodások (szokás szerint) meglehetősen dinamikus növelésről szólnak. Például egy áruházi eladó az Aldinál félmillió forintnál is többet kereshet.


Még a tavalyinál is gyorsabban tudatta az Aldi, hogy valamennyi munkakörben az inflációt meghaladó mértékben, egységesen 8 százalékkal emeli munkavállalói bérét. Egy új belépőként teljes időben munkát vállaló áruházi eladó kezdő bére 8 órás munkarendben 2022 januárjától bruttó 362600 forintra emelkedik, az Aldinál töltött 6. évtől pedig bruttó 432100 forintra nő. A pozícióban elérhető legmagasabb bér bruttó 502300 forint.

Az áruházvezetők kezdő bére 651700 forinttól indul, egy kiemelt forgalmú üzletben tíz éve áruházvezetőként dolgozó munkatárs járandósága a 11. évtől havi bruttó 1052000 forint. A vállalat új pozíciót is létrehozott áruházaiban, áruházvezető-helyetteseket is keresnek. Az ő kezdő bérük havi bruttó 522800 forinttól indul, a pozícióban elérhető legmagasabb kereset pedig havi bruttó 678600 forint is lehet.

A bérmegállapodás megszületett a Sparnál is. Mint jelezték, az áruházlánc a garantált bérminimum, illetve a minimálbér összegénél magasabb bért fizet 2022-ben is a munkavállalóinak. Az elérhető legalacsonyabb bruttó alapbér a legnagyobb létszámot kitevő áruházi munkakörökben a próbaidő után bruttó 285 ezer forint, a gazdasági szempontból kiemelt térségekben a legalacsonyabb bruttó alapbér 300 ezer forint. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó áruházakban az elérhető maximális havi bruttó jövedelem az eladó-pénztáros munkakör esetében 392 ezer forint. Mindezt kiegészítik még saját hűségprogramjukkal is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.