2022. január 25., kedd

FENYEGETŐZIK AMERIKA, DE MÉGIS MIT TUD CSINÁLNI, HA VLAGYIMIR PUTYIN TÉNYLEG MEGTÁMADJA UKRAJNÁT?

PORTFOLIO
Szerző: PORTFOLIO
2022.01.25.


Ahogy egyre inkább valószínű, hogy Oroszország megtámadja Ukrajnát, úgy durvulnak a megtorlással kapcsolatos fenyegetések az Egyesült Államok, a NATO és más, nyugati nagyhatalmak vezetőinek részéről. Ha lesz is orosz támadás, továbbra is alacsony az esélye a nyílt katonai válaszadásnak a NATO-részéről, más, haditechnikai opciók viszont nyitva állnak a beígért, bénító gazdasági szankciók mellé.

Aligha lesz nyílt NATO-intervenció

Több mint 100 ezer orosz katona vonult fel az ukrán határ térségébe, a Nyugat szerint Ukrajna elleni támadás készül. A fenyegetés annyira komoly, hogy egyes nyugati országuk már elkezdték hazahívni a követségi személyzetüket Kijevből.

Az Egyesült Államok elnöke, Joe Biden és külügyminisztere, Antony Blinken rendre bénító válaszlépésekkel fenyegetőzik egy orosz támadás retorziójaként, de korábban a NATO főtitkára, Jens Stoltenberg is „súlyos következményekről” beszélt, Boris Johnson brit miniszterelnök pedig nemrég azt nyilatkozta, hogy „fájdalmas” lesz Oroszország számára egy Ukrajna elleni támadás.

Joe Biden elnök nemrég 8500 amerikai katonát is készenlétbe helyezett, akiket „Kelet-Európában” terveznek „bevetni.”...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.