2022. január 31., hétfő

HÁNY NAP ALATT SZABADULHATSZ A BANKTÓL? - MA LEJÁR A DÍJKIMUTATÁS KIKÜLDÉSÉNEK HATÁRIDEJE

AZ ÉN PÉNZEM
Szerző: B. VARGA JUDIT
2022.01.31.


A mai nap az utolsó, amikor meg kell érkeznie a bankköltségekről készített éves kimutatásnak. Aki túl magasnak találja a díjakat, akár egyszerűsített módon is válthat. Körbejártuk, ez miként néz ki a gyakorlatban.


Mintegy hatmillió ügyfélnek kell (ismét) megkapnia bankjától az éves díjkimutatást. Az ingyenes tájékoztatás megérkezésének határideje a mai nap. A banki tájékoztatás postán vagy elektronikusan érkezik, aszerint, hogy az ügyfél milyen kapcsolattartásról állapodott meg hitelintézetével. Ha egy bankszámla fölött többen is rendelkeznek, csak a számlatulajdonos kapja meg.

A kimutatás bemutatja a számlavezetésre kifizetett díjakat, s külön-külön sorokban összegzi a különböző fizetések (például utalások, beszedések), bankkártyás műveletek, folyószámlahitel és egyéb szolgáltatások összesített terheit is. Felsorolja, hogy az ügyfél hány tranzakciót végzett, mennyi volt ezek egységnyi díja, vagy ha voltak ingyenes tranzakciók, akkor hány műveletért kellett ténylegesen fizetni. A kimutatás tartalmazza a kamatbevételt, illetve a folyószámlahitelének kamatköltségét is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.