2022. január 28., péntek

HIÁBA TILTAKOZIK AZ EMMI, A BÍRÓSÁG ELSŐ FOKÚ DÖNTÉSE SZERINT JOGSZERŰ A PEDAGÓGUSOK SZTRÁJKJA

MÉRCE
Szerzők: KISS SOMA ÁBRAHÁM, BOGDÁN ERIK
2022.01.28.


Frissítés, 18:30 – A Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete közös közleményben számolnak be a bíróság döntéséről.


„A bíróság első fokon meghozott döntése szerint (még elégséges szolgáltatásként gyermekfelügyelettel) jogszerű a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) közös sztrájkbizottsága által szervezett figyelmeztető sztrájk 2022. január 31-én, reggel 8 és 10 óra között. A sztrájkbizottság teljes mértékben jószándékúan jár el, amikor már az első fokon meghozott döntés alapján megtartja a sztrájkot, ráadásul az utolsó pillanatig kivárt. Ezzel a kormány nemcsak a sztrájkban részt venni kívánó munkavállalókat hozta nehéz helyzetbe, hanem azokat a szülőket is, akik az utolsó pillanatban tudták meg, hogy a hétfői napon az oktatási intézményekben lesz-e tanítás. Szándékunktól a kormány részéről érkező folyamatos fenyegetés sem tántorít el, hiszen folyamatosan nő a sztrájkhoz csatlakozók száma!”

– írják a közleményben.

A szakszervezetek felszólítják az oktatási rendszer valamennyi dolgozóját, hogy csatlakozzanak a hétfőn 8 és 10 óra között tartandó sztrájkhoz, valamint hogy vegyék fel a 2016-os tanártüntetések emblematikus ruhadarabját, a kockás inget, emellett köszönetet mondanak az őket támogató szülőknek.

A sztrájk idején készülő csoportképeket az sztrájk Facebook-eseményébe várják, és kérik hogy a munkabeszüntetésről posztolók bejegyzéseikben használják az #elégvolt címkét...A SZTRÁJK MEGSZERVEZÉSÉHEZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK 
INNEN IS LETÖLTHETŐK

Kérünk minden olyan kollégát, aki nem tagunk és csatlakozni szeretne az akciónkhoz, keresse a PSZ megyei szervezeteit, és a mellékletben található dokumentumok közül az intézményekre vonatkozó űrlapot töltse ki és juttassa el a problemajelzes@pedagogusok.hu címre.

SZTRÁJKIDŐPONT BEJELENTÉSE A KORMÁNYNAK 
LETÖLTÉS

TUDNIVALÓK A SZTRÁJKRÓL 
A KÖZÖS SZTRÁJKBIZOTTSÁG AJÁNLATA A MÉG ELÉGSÉGES SZOLGÁLTATÁSRÓL LETÖLTÉS

SZTRÁJK FORGATÓKÖNYV 
SZTRÁJKRÓL VALÓ TÁJÉKOZTATÓ LEVÉL A TANKERÜLETI VEZETŐNEK 
SZTRÁJKRÓL VALÓ TÁJÉKOZTATÓ LEVÉL A POLGÁRMESTERNEK
SZTRÁJKRÓL VALÓ TÁJÉKOZTATÓ LEVÉL AZ INTÉZMÉNYVEZETŐKNEK 
TÁJÉKOZTATÓ LEVÉL A SZÜLŐKNEK 
NYILATKOZAT A KÖZALKALMAZOTTI TANÁCSI TAGSÁGRÓL TÖRTÉNŐ LEMONDÁSHOZ LETÖLTÉS

INTÉZMÉNYI SZTRÁJKBIZOTTSÁG MEGALAKULÁS 
JELENTÉS A SZTRÁJKOLÓK LÉTSZÁMÁRÓL 
JELENTÉS A SZTRÁJKBAN RÉSZTVEVŐKRŐL 
LEVÉL A SZÜLŐKNEK GYERMEKEIK ÉRDEKÉBEN 
SZOLIDARITÁSI NYILATKOZAT A SZTRÁJKOLÓKKAL/ CSOPORTOS 
SZOLIDARITÁSI NYILATKOZAT A SZTRÁJKOLÓKKAL /EGYÉNI 

Forrás: https://pedagogusok.hu/sztrajk/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.