2022. január 19., szerda

HOLODA ATTILA: AZ ORBÁN-KORMÁNY ÚGY CSINÁL JÓT, HOGY A TERHET MINDIG MÁSRA NYOMJA RÁ

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2022.01.19.


Kizártnak tartom, hogy az Orbán-kormány a választás előtt megkockáztasson egy 700 forintos benzinárat, a választásokig biztos nem lesz benzinár-emelés – reagált Holoda Attila arra a hírre, hogy Molnár László, a GKI Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgatója az RTL Hiradónak azt mondta, ha vége a hatósági árnak, akár 700 forintra is emelkedhet az üzemanyag literenkénti ára. Az energetikai szakértő azt mondja, az Orbán-kormánytól már megszokhattuk, hogy mindig úgy tesz valamilyen jót az állampolgároknak, hogy másokra hárítja a terheket. Láthatjuk ezt az élelmiszerárak maximalizálásakor, az üzemanyagár hatóságiár-szabályozásánál, a rezsicsökkentésnél.


Holoda Attila kizártnak tartja, hogy az Orbán-kormány a választás előtt megkockáztasson 700 forintos benzinárat. Ugyanakkor az látszik, hogy a Brent-olaj ára gyakorlatilag január eleje óta tartósan és megállíthatatlannak tűnő módon folyamatosan nő. Most éppen 87-88 dollár körül van, ami azért elég magasnak mondható. Tavaly ilyenkor ugyanezt az olajat még 55 dollár körül adták. Ez azért nagyon komoly növekedés.

A november 15-i 480 forintos hatósági árkorlátozás bevezetésekor 82 dollár körül volt, vagyis ahhoz képest is van emelkedés. Volt közben egy kis csökkenési időszak is, amikor lement 69-70 dollárra, és akkor mindenki egy kicsit fellélegzett. A kiskereskedők is, mert akkor még a 480 forintos ár alá is be tudtak menni, talán még most is alatta van valamennyivel. Egyébként ők az egyetlen elszenvedői ennek a hatósági árkorlátozásnak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.