2022. január 20., csütörtök

MIT AJÁNL A SZAVAZATOKÉRT CSERÉBE MÁRKI-ZAY PÉTER REFERENSE A ROMÁKNAK?

SZABAD EURÓPA
Szerző: BÁTHORY RÓBERT
2022.01.20.


Minőségi oktatási rendszert, telepfelszámolási, illetve -fejlesztési programot, valamint romakvótarendszert ígér a hazai cigányságnak Márki-Zay Péter romaügyekért felelős referense. Lakatos Béla szerint nehéz a Fidesszel versenyezni a romák ikszeiért, de azért megpróbálja. Nemrég dolgozta ki az összellenzék romastratégiáját, amelyet el is fogadtak a pártok a Jobbiktól a DK-ig. A szakember még csak néhány hónapja kezdett el vidéki aktivistahálózatot építeni, de szerinte van még ideje, hiszen a választás csak áprilisban lesz. Interjú a Mindenki Magyarországa Mozgalom romaügyekért felelős referensével, aki azt ígérte: ha azt látja, hogy ellenzéki oldalról is csak humbug a romapolitika, otthagyja őket.


A 2018-as országgyűlési választásokon a Momentum színeiben indult, akkor már rég nem volt Ács polgármestere, de a négy évvel ezelőtti választásokon nem ért el komolyabb sikert. Egy hónappal később már Márki-Zay Péterrel kezdett el együtt dolgozni. Ki keresett meg kit, és mivel?

2018-ban, a választás után, ami nem sikerült igazán jól, mert én arra számítottam, hogy megegyeznek a pártok, és egyedüli induló leszek a Komárom 3-asban. Természetesen nem egyeztek meg, így nem is volt nagyon esélyem a Momentum színeiben, ami akkortájt új párt volt, aminek vidéken én voltam szinte a legismertebb arca. Ezt a momentumos kalandozást eléggé megsínylettem, keményen belém állt a Fidesz. Mindenesetre a választások után munkanélküli lettem.

Hat évig volt iskolaigazgató, majd utána nyolc évig Ács polgármestere. A ’18-as választási vereség után mégis azon gondolkodott, hogy elmegy gépkocsivezetőnek, mert nem kapott munkát. Tanárként milyen indokkal utasították el a tankerületek?

A választások után hiába jelentkeztem tanári állásra, nem vettek fel. Képzelje, iskolaigazgatóból lettem anno polgármester. Amikor vissza akartam menni 2018 őszén az iskolámba, azt mondta a tankerület, hogy ne haragudjak, de nem vesznek vissza.

Mire hivatkoztak?

Azt mondták, hogy egyszer kiabáltam egy kollégámmal, ezért. Néhány hónappal később még az Ácstól háromszáz kilométerre lévő Fábiánsebestyénre is beadtam a pályázatomat. Nagyon örült az igazgató, azt mondta, hogy szuper, mert már egy éve nincs az iskolájukban történelem szakos tanár. Másnap már mást mondott...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.