2022. január 24., hétfő

PIROS VOLT A ZENE HÁZA, NEM SÁRGA...

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2022.01.24.


Karácsony Gergely főpolgármester távollétében, de számos fideszes notabilitás előtt avatták fel a Magyar Kultúra Napján a Magyar Zene Házát a Városligetben. Az ünnepélyes eseményen ott volt Orbán Viktor miniszterelnök, Kövér László házelnök és Kásler Miklós miniszter, a műsort pedig egy igazi nagyágyú, Szakcsi Lakatos Béla Kossuth- és Liszt Ferenc díjas művész szolgáltatta.


Azt már Orbán Viktor Facebookra feltett videójából tudjuk, hogy Szakcsi a műsora végén a „Piros volt a paradicsom nem sárga” kezdetű, immár fideszes örökzöldből is eljátszott néhány taktust. Ez a nóta valamikor egy népdal volt, mondjuk úgy, egy a sok közül, ám amióta Orbán Viktor is elénekelte – a Magyarország előre megy, nem hátra sorral súlyosbítva – a Fidesz kampánydalává vált. Ezt a dalt tartotta fontosnak eljátszani megjelenteknek Szakcsi Lakatos Béla. Nem tudni, előre megbeszélték-e a Főnökkel, az sem kizárt, hogy valódi meglepetés volt, és Orbán Viktor nem tudott előre arról, hogy mivel kíván kedveskedni neki a zongorista.

Egy ilyen felkérést, amilyennel Szakcsi Lakatost megkínálták, nem könnyű visszautasítani. Különösen, ha a miniszterelnöktől, vagy a környezetétől jön az invitálás. Csapdába kerül ilyenkor a művész, mert ha igent mond, akkor azzal vádolják, hogy a regnáló hatalomhoz törleszkedik, ha visszautasítja a meghívást, megsérti a meghívóit. Akik, lehet, hogy tényleg csak azt szerették volna, hogy színvonalas műsor legyen a Magyar Zene Házának megnyitóján...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.