2022. január 11., kedd

RÖGHÖZ KÖTHET A MORATÓRIUM - SOKAKNAK LEHET NEHEZÍTETT A BANKVÁLTÁS

AZ ÉN PÉNZEM
Szerző: Azénpénzem
2022.01.11.


Sorra érkeznek azok a banki levelek, amelyekből kiderül, valójában mennyibe kerül a pénzintézeti szolgáltatás. A bankok tapasztalatai szerint ezekre a költségekre nem sokan figyelnek, de a moratóriumosok nagy valószínűséggel hiába is tennék. Számukra ugyanis a bankváltás extra nehézségekkel járhat.


Ennek a hónapnak a végéig mintegy hatmillió ügyfél kapja meg levélben vagy elektronikusan bankjától azt a levelet, amely tavalyi bankköltségeit tartalmazza. Ez a tájékoztatás az egész bankszektorban egységes, így – elvileg - könnyebben össze lehet hasonlítani a költségeket. Az Azénpénzem.hu által korábban megkérdezett bankok nem érzékelték, hogy a tájékoztatás tudatosabbá tenne bárkit is. Ebben az idén sem igazán lehet változásra számítani. A folyamatba ráadásul bevallatlanul is alaposan bepancsol a moratórium és a kamatstop is.

A teljes lakossági hitelállományon belül a 2021. júniusi 33 százalékáról mostanra 5 százalékra csökkent a moratóriumban maradó állomány. Továbbra is minden olyan hitelt moratóriumosnak nevezhetünk azonban, amely az állami szabályozás miatt különleges elbírálás alá esik (előírás volt, hogy a kieső időszak miatt nem nőhet a törlesztő). Ehhez a „csomaghoz” potenciálisan hozzávehető az a 470 ezer szerződés, amelynek havi terhét februártól a kamatstop érinti...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.