2022. január 21., péntek

SAKÁLTANYA MAGYARORSZÁGON

HÍRKLIKK
Szerző: Dr. DÁVID FERENC
2022.01.21.


Figyelemmel követem a Völner-Schadl-Rogán-Nagy Ádám sorozat egyes epizódjait és megállapítom, hogy a történet egyre érdekfeszítőbb. Az élet nagy rendező, és azzal, hogy Tóni miniszter kabinetfőnöke színre lépett, az eddig is bizarr históriának még újabb és újabb izgalmas leágazása lehet. Egy kicsit eltávolodom a konkrét eseményektől, és egy más megközelítésből próbálom értékelni az eddig megismert cselekményeket.


A Nagy Ádám érdekeltségébe tartozó NADAN Property Kft. 2019. decemberében került cégbírósági bejegyzésre, 3 millió forint jegyzett tőkével. Fő tevékenysége: saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadása, üzemeltetése. A vállalkozás képviseletére az 1992-ben született Mismás Antal Gergő jogosult, de idősebb üzlettársa (Nagy Ádám) sem töltötte be még a 33. életévét. A vélhetően nagy szakmai tapasztalattal rendelkező Rogán-beosztott helyett kapott az Antenna Hungária Zrt. igazgatóságában, valamint a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. felügyelőbizottságában. Fontos kapcsolódási pont, hogy Nagy Ádám a propagandaminiszter legkisebb fiának keresztapja, ami bizalmi viszonyt is feltételez. Keresztapa pedig nem akárki lehet, ezt igazolja a Szicíliából származó Corleone család története is.

Az OPTEN adatai szerint 2020-ban a NADAN Kft. nettó árbevétele 58,5 millió forint volt, ami induló évben egyáltalán nem lebecsülendő. 2021-es mérlegadataink természetesen még nincsenek, de ezek a fiúk (Nagy és Mismás) valahonnan nagy pénzt akaszthattak le, hiszen a Budapest Főváros Kormányhivatala Földhivatali Főosztálya által – nem hivatalos tulajdoni lapon – közölt adatok alapján vásároltak egy 1.860 négyzetméteres ingatlant Budapesten, attól a Magyar Bírósági Végrehajtói Kartól (illetve annak cégétől), amelynek már letartóztatott volt vezetője (Schadl György) Nagy Ádám és társai sikeres egyetemi vizsgáit intézte. És itt a kör bezárul...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.