2022. január 11., kedd

SZÁZMILLIÁRDOKAT VETTEK EL A MAGYAROKTÓL

HÍRKLIKK
Szerző: SOMFAI PÉTER
2022.01.11.


„A pénzügyi maffia áldozatai vagyunk”. Lényegében ezt fogalmazta meg a napokban videós sajtótájékoztatóján Vajda Zoltán, makro-közgazdász, aki a budapesti 13. számú választó kerületben közös jelöltként elnyerte valamennyi ellenzéki párt támogatását. Az IBS oktatója, több sikeres országos megmozdulás kezdeményezője, jelentős tüntetések főszervezője és szónoka volt, s a nevéhez köthető a kerületből indított nagytakarítási mozgalom, amely a gyűlöletkeltő propagandát távolította el az utcákról.


„Meg kell állítani a forint szándékos gyengítését és vissza kell adni az emberek pénzét”. Ezzel, ha jól értettem, azt akarta mondani, hogy a megoldást az euró bevezetésében látná?

– Aki felelősen gondolkodik az ország jövőjéről, már a 2004-es uniós csatlakozási szerződés aláírásának percétől ezt gondolja. Akkor az összes új taggal együtt azt vállaltuk, a lehető legrövidebb időn belül megteszünk mindent, hogy megfeleljünk az ehhez szükséges elvárásoknak. Tudjuk, nagyon nehéz fiskális és monetáris követelményeknek kell megfelelni, de a teljesítésük egyáltalán nem ördögtől való. Ezt a szlovák és a szlovén kormány már megtette, hamarosan a horvát és a bolgár gazdaság is belép a pénzügyi unióba. Az a szomorú, hogy akkoriban talán mi álltunk a legközelebb ahhoz, hogy beléphessünk az euró-zóna előszobájába, de aztán…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.