2022. január 31., hétfő

TÖBB MINT 20 EZREN VETTEK RÉSZT A PEDAGÓGUSOK FIGYELMEZTETŐ SZTRÁJKJÁBAN

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2022.01.31.


Szabó Zsuzsa, a PSZ elnöke azzal kezdte a PDSZ és a PSZ figyelmeztető sztrájk sajtótájékoztatóját, hogy „nincs szégyellni valónk, az eddigi részadatok szerint 20 ezren vettek rész a január 31-i figyelmeztető sztrájkban.” A kormány igyekezett azt a képet közvetíteni a pedagógusok mai két órás figyelmeztető sztrájkjáról, hogy az a teljes érdektelenségbe fulladt, és jogsértő volt. Szabó Zsuzsa, a PSZ elnöke arról is beszélt: akármekkora energiát is ölt bele a kormány, hogy megakadályozza a sztrájkot, mégis csak megvalósult a figyelmeztető sztrájk.


„Semmi mást nem tettünk, mint megfeleltünk Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter elvárásainak, aki azt mondta december 23-án, hogy egy jó pedagógus, az nem csak tanár, hanem példakép is, aki megtanítja, megmutatja a gyermekeinknek, hogy hogyan kell kiállni önmagukért, és küzdeni másokért.” Hozzátette, a pedagógusok ma megmutatták, miként kell ezt csinálni. Beszélt arról, hogy az oktatásban nagy baj van, nem lesz tanár, aki tanítsa a gyerekeket, akkor pedig ennek a társadalomnak nem lesz jövője. A tanárok célja, hogy egy életpályát nyújtsanak a gyerekeknek. „Azonban a tanárok már kaptak egy életpályát, köszönjük szépen, ezt nem kértük” Amiért kiálltak, az nem a bérről szólt, hanem arról, hogy legyen elég tanár.

Elmondta azt is, a gyerekeknek nincs olyan érdekérvényesítő képességük, mint a pedagógusoknak. „Büszkék lehetünk a pedagógusokra, megmutatták a gyermekeinknek hogyan kell kiállni az érdekeikért.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.