2022. január 2., vasárnap

VIGYÁZZ, ORBÁN ÚJRA HATALOMRA TÖR!

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2022.01.02.


Van az a régi vicc: kérdezik a férfitől, milyen volt az idei év? Hát rosszabb volt, mint a tavalyi, de jobb, mint amilyen az idei lesz. Hát valahogy így vagyok most én, bár erős kérdőjellel. Inkább azt mondom: ha politikailag nem úgy alakul, ahogy azt – szerintem – a többség szeretné, akkor könnyen válhat 2022 az elmúlt tizenkét év legrosszabb időszakává.


Ha ugyanis Orbán újra megszerzi a hatalmat, úgy fogja érezni, semmi nem állhat az útjába. És amikor ezt mondom, akkor szó szerint értem, nem számít majd neki sem az Európai Unió, sem a nemzetközi helyzet esetleges liberalizálódása, balra tolódása, még erősebben fogja továbbvinni eddigi politikáját. Megszünteti még a pávatáncot is, egyszerűen nem lesz rá szüksége. Korlátlan uralma lesz a magyar társadalmon, megszűnnek a fügefalevelek, és megszűnik az utolsó PC lépés is. Jobb, ha arra készülünk, hogy egy esetleges Orbán-újrázás egészen új világot hoz el Magyarországra; ha eddig azt hittük, úgy láttuk, hogy a magyar miniszterelnöknek korlátlan a hatalma, rá fogunk jönni, idáig egy megengedő, toleráns ember volt.

És, ha innen nézem, ennek a forgatókönyvnek adok nagyobb esélyt, vagyis annak, hogy a tizenkét évre rápakolódik újabb négy, akkor bizony 2021 sokkal jobb évünk volt, mint amilyen 2022 lesz. Ráadásul egy ilyen eredmény biztosan szanaszét zilálja az ellenzéket, szinte az összes párt atomjaira fog szakadni. Fényévnyi távolságba kerül minden további együttműködés, hiszen pont ez bukik el, tehát az a remény, hogy a két tömbbé alakított magyar politikai rendszer lehetőséget nyújt arra, hogy végre megszabaduljunk egy féldiktatúrától, autoriter rendszertől, vagy nevezzük akárminek...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.