2022. február 9., szerda

A BÉRLŐM SE REZSIT, SE BÉRLETI DÍJAT NEM FIZET, DE A KORMÁNY SEGÍTSÉGÉVEL HASZNÁLHATJA A HÁZAMAT

TELEX
Szerző: BRÜCKNER GERGELY
2022.02.09.


A kormány megvédi a nehéz helyzetbe jutott embereket a kilakoltatási moratóriummal. Ez volt a cél, és természetesen bizonyos helyzetekben valóban pozitív is maradt az intézkedés olvasata. De egy pillanatra gondoljunk bele azok helyzetébe is, akiknek a lakását most éppen lelakják, tönkreteszik azok a kitehetetlen bérlők, akiknek immár eszük ágában sincs rezsit vagy bérleti díjat fizetni.


A kormány egyre több szlogenjében büszke a lakosság pénztárcáját védő intézkedéseire: rezsicsökkentés, kamatstop, benzinársapka, az alapvető élelmiszerek árrögzítése – ismerjük ezeket. Talán azt is tudjuk, hogy ezek közben azért a szabad piacot is torzítják, és a korábbi szerződések érvényességét is sértik, csak ezt sokan megfizethető árnak gondolják, ha a „gazdag” energiakereskedők, bankok, olajcégek vagy éppen élelmiszerláncok a kárvallottak.

Ott persze lehet, hogy akad már egy kis fonákságérzésünk, ha az intézkedés nemcsak a magyar lakosságot védi, hanem például elkezdenek átjárni a környező országok állampolgárai is tankolni vagy majd élelmiszert venni, és ezzel növelik a magyar vállalkozások veszteségét. Még jobban átérezhető a piactorzítás negatív oldala, ha a beavatkozásnak nemcsak a haszonélvezői, de a károsultjai is magyar családok...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.