2022. február 11., péntek

A FIDELITASOS BÁTORAK

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2022.02.11.


Összehajló dolgok vannak itt nekünk, egyik ágbog a másikból és ilyenek. No most, mint Hollik igazgató szíves közléséből tudjuk, egyetlenünk szombaton évet értékel a Várkert Bazárban, következésképp fél Budapestet lezárják. Ez egy szint, amit el kellett érni. Láttunk már lefóliázott kordonok mögé rejtező Fideszt (Orbánt), buszokkal a tömegektől leválasztottat, függöny mögé bújót, ilyeneket. Most azért, hogy egy épületben elmondhassa a kappanhangú uszítást, körülötte elterelik a forgalmat, lezárnak és korlátoznak. Ez a fontosság képzetét adja a rejtekezőknek, akiknek eszébe sem jut már, hogy metróval, trolival, etc. érkezzenek meg valahová mintegy akár a nép.

Nem túloztam soha tehát, amikor politikusainkat olyan váddal illettem, miszerint ennek álmodva magukat elkezdenek levitálni, még azt is feledik, hogy luk van a seggükön, és attól fogva ilyen übermensch tudatuk keletkezik, tehát menthetetlenek. A fideszisták meg különösen. Orbán tizenkét éve van hatalmon (másodjára), az a gyerek, aki odajutásakor épp kinőtt az óvodából, most lesz választókorú, eszmélésében és szocializációjában mást mint a NER nem ismer. Hallgatja a propagandát, tanulja az iskolában a hamis történelmet, talpai egymásra lépnek, és állva pisál a Nélküledtől. Az ilyenek szelfiznek a kedves vezetővel úgy, hogy látszik mind az összes foguk.

Fülig ér a szájuk és remeg a térdük a bálvány közelségétől. Az ilyen létállapot zavarja a tisztánlátást, az ilyen organizmusokkal a Párt azt tesz, amit csak akar. És vannak köztük szép számmal (sokrengetegen), akik olyanok kívánnak lenni, mint a nagyok, közéjük tartozni egyszer, ha épp nem is a lopás szándékával (még), hanem azzal a hamis tudattal, hogy a politikusság az emberi létforma legmagasabbika, maga az élet teljessége és paradicsomi harmónia. No most, aki abba a hibába esik ifjúságában, hogy eddig terjed a horizontja, abból lesz a fidelitasos, ami alakulatot bízvást nevezhetünk genyóképzőnek. Ilyen kis tenyérbe mászó képű, és rend szerint beszari alakok vannak benne.

Most is akcióztak. Meghallgatták a bölcs gázszerelő intelmeit, miszerint „legyetek bátorak”, és ők azok is lettek. Node, hogy. Kampánynyitó rendezvényt tartott Szabó Tímea, és a Fidesz ifjúsági tagozatának über „bátorak” tagjai molinót feszítettek ki ott, amelyen Márki-Zayt mocskolták, hogy a miniszterelnök-jelölt épp az ország másik végében sérteget valakit vagy valakiket, de, hogy ki ennek elszenvedője, az ki nem derült. Ilyen klasszikus fideszista mocsok volt ez, hogy nincs sapkája Márki-Zaynak. És ezen túl, mert ez nem volt elég, megjelent ott a fiatalok tálalásában egy akasztófa, rajta felirat: „Elég az erőszakból! Nem kérünk az akasztásból!”

No most, tegye fel a kezét közülünk az, aki érti, mit akart mondani a költő a fidelitasosok szájával, mert ehhez magam kevés vagyok nagyon, és tán öreg is. Azt viszont vállalom, hogy mindezek fényében az elébb genyóképzőnek neveztem a Fidesz keltetőjét, mert ezt másnak nevezni nem igazán lehet. De nem is ez, ami szólani kényszerít, hanem a folytatás. Mégpedig, mint a tudósításokból kiderül, az, hogy „a Fidelitas aktivistái már a rendezvény és a főszereplők érkezése előtt elcsomagolták a molinókat, és távoztak”. No most, ez delikát nagyon, és érthetetlenül jellemző is, akárha a kedves vezető a függöny mögött és a hermetikusan lezárt Várkert Bazárban.

Képünk vélhetően így teljes, hozzá tenni akármit is fölösleges. Kis életkép hazánkról és keresztényi szeretetben, valamint lélekben szügyig tobzódó jeleseinkről és azokról, akik a helyükre igyekeznek. És ez így egyben a romlás maga. Föltehetnők a kérdést J. A. polgártárssal, hogy „mért bántasz, én nem bántottalak…úgy tettél, mint a kisgyerek, ki becsöngetett és elszaladt”. De ilyen kérdést ezeknek mi föl nem teszünk, hanem csak nézzük szomorún, hová jutott ez az ország és benne annak ifjúsága, amelynek orgazmikus öröme csak az, ha a kedves vezetővel fotózkodhat, és tetteivel, mint fentebb mutattam, neki megfelelhet. Országunk elveszett, teljesen vége van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.