2022. február 28., hétfő

A NYUGATI DEMOKRÁCIÁK ERŐSÖDHETNEK PUTYIN BARBÁR HÁBORÚJA MIATT, KIVÉVE MAGYARORSZÁGOT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2022.02.28.


Annak ellenére, hogy Magyarországon ezerrel pörög a hazug orosz propaganda, Putyin elveszítette a fake news csatát. Nincs hihető indoka, nincs elfogadható története az előre eltervezett durva támadásra. A második világháború óta elkényelmesedett emberek, akik beleuntak már saját szabadságukba, egyeseknek viszket is a fülük az antiliberális hazugságokra, megértettek valamit az orosz agresszió láttán, hogy nagy érték a liberális demokrácia és a jogállam. Putyin levette álarcát és mindenki látja, kik állnak a másik oldalon. Ez az illiberális “keresztény” világrendszer.

Az egész világot felháborítja Putyin törvénytelen rablóháborúja, amikor minden valóságos indok nélkül megtámadott egy szabad és független országot, amelynek el akarja távolítani a törvényesen megválasztott kormányát, egyes hírek szerint meg akarja ölni az elnökét. Putyin egy háborús bűnös, gyilkos, aki ártatlan embereket öl. Orbán Viktor barátja, szövetségese, akit Orbán dicsérettel halmoz el, szemben a nyugati demokráciákkal, az Európai Unióval és a NATO-val. Itt látható az illiberalizmus teljes pompájában. Ez a “Kelet”, ez a barbarizmus az antiliberális “demokrácia”.

A korábbiakhoz képest példátlan (de még mindig nem elégséges) szankciók mutatják a Nyugat egyöntetű felháborodását. Senki nem hiszi, hogy Putyin békemisszót folytat, az orosz kisebbséget védi. Ez területszerző rablóhadjárat, amely minden bizonnyal az első lépés Putyin tervében, aki egész Európát és a nyugati világot támadja. Veszélyben vannak az Ukrajnával szonszédos országok és a volt szovjet birodalom egykor megszállt országai. Putyin egy hazárdírozó őrült, aki nem tudta elhitetni a világgal, a nagy propagandagépezettel sem, hogy bármi keresni valója van Ukrajnában.

A szélsőjobboldali propaganda működik, de nincs legitim és hihető mese. A világ megértette, hogy az oroszok nem változtak, ugyanolyan veszélyt jelentenek Európára és a világra, mint mindig. Az a bejelentés, hogy a nukleáris elrettentő eszközöket készenlétbe helyezte, a legijesztőbb hollywoodi forgatókönyveket eleveníti meg. Ha a Nyugat nem reagál, nem ad kemény válaszlépéseket, akkor Putyin a fenyegetéseivel és a megfélemlítésével sorra kebelezheti be a volt szovjet birodalom által megszállt országokat. Ha a Nyugat ellenáll, világháború és nukleáris háború is lehet belőle.

A felelősség egyértelműen az oroszoké. Semmi veszély nem fenyegette őket, a Krím elfoglalásával, majd Kelet-Ukrajna szakadárjainak támogatásával már jó ideje előkészítette ezt a támadást. A cél az orosz birodalom kiterjesztése, a nyugati civilizáció meggyengítése, megdöntése, az orosz hegemónia megteremtése. Ha a Nyugat enged annak érdekében, hogy elkerülje a közvetlen konfliktust, akkor lassan, de biztosan, az oroszok elfoglalják, amit akarnak. Ha nem engednek, és Putyin sem hátrál meg, akkor nagyon kemény világháború következhet. Nincs hova hátrálni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.