2022. február 21., hétfő

A PEDAGÓGUSOK MÁR NEM TUDNAK HOVA HÁTRÁLNI

HÍRKLIKK
Szerző:HARKAI PÉTER
2022.02.21.


„A tanár annál hasznosabbat nem tehet, mint hogy megmutatja diákjainak, az életben ki kell állni a jogainkért” – jegyezte meg egy szimpatizáns a közösségi oldalán a múlt heti pedagógus „gördülő sztrájk” hatása alatt. A pedagógusok egész héten kiálltak – újabb és újabb intézményekben spontán tiltakozva – alanyi sztrájkjoguk hatalmi szóval tervezett korlátozása ellen. Nagy Erzsébettel, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének választmányi tagjával összegeztük az eddig történteket.


Egy hét alatt legalább több mint 300 pedagógus jelezte polgári engedetlenségével a kormánynak, hogy nem ért egyet a sztrájkjogot gátló rendelettel. Miként értékelik az elmúlt héten kialakult és valószínűleg folytatódó spontán „gördülő sztrájkot”?

– Egészen fantasztikus dolgok történtek, egyedülálló tiltakozási hullám söpört végig a múlt héten az iskolákon. Megmondom őszintén, nem gondoltam volna, hogy a „szentlászlósok” akciója után ilyen sokan állnak bele a polgári engedetlenségbe és a számuk egyre csak növekszik. Már nem is lehet pontosan nyomon követni, hogy melyik napon hányan és hol állnak le – akár rövid időre is –, jelezve a tiltakozásukat, főleg a sztrájkjog gyakorlásának megakadályozása miatt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.