2022. február 25., péntek

AZ ILLIBERÁLIS FASISZTÁK TÉVEDÉSE, HOGY FELHASZNÁLHATJÁK AZ OROSZOKAT, MERT EZ FORDÍTVA VAN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2022.02.25.


A Svejkre minden tekintetben kísértetiesen hasonlító nagy pávatáncos alaposan elszámolta magát az oroszokkal, amit előre lehetett tudni, és nagy sasszékkal menekül vissza a Nyugat, az EU és a NATO felé. Orbán azt gondolta, hogy az illiberális fasiszta világforradalom kocsijába befoghatja az oroszokat, és eszközként használhatja őket a nyugatellenes álnok politikájához, az oroszok pedig derűs támogatói lesznek az akaratának, és engedelmeskednek neki. Aki ismeri az oroszokat (és a magyaroknak volt idejük és alkalmuk megismerni őket), az tudja, hogy ez nem így működik.

Mivel az orosz maffia tökéletesen képezi le az oligarchikus orosz állam és az orosz titkosszolgálat mentalitását, már csak azért is, mert az orosz maffia elválaszthatalanul összefonódott ezekkel, az orosz maffia primitív módszereiből és mentalitásából tökéletesen prognosztizálható egy orosz politikus, az orosz állam, az orosz titkosszolgálat és az orosz hadsereg bármilyen lépése. Budapesten elég lett volna megkérdezni a magyar alvilág prominens vezetőit, hogyan cserkészik be az oroszok a partnereket, hogyan hajtják utána az uralmuk alá, veszik el mindenét és likvidálják a végén.

Ez az orosz módszer leírása. Orbán azt képzelte, hogy Putyin az ő nagy barátja lesz, aki segíti a háttérből, hogy gyengítse az EU-t és felerősítse az európai szélsőjobboldalt, majd átvegyék az EU-ban a hatalmat. Azt gondolta, hogy Putyin megelégszik ennyivel, és majd kiszámítható, megbízható szövetséges lesz, aki a háttérből ezt pénzzel is támogatja. Orbán összetéveszi az oroszokat az európai és az amerikai politikusokkal, államférfiakkal. Azt hiszi, hogy amit Putyin megígér, az úgyis lesz. Ezzel szemben a valóság az, hogy az oroszoknak egyetlen szavában sem lehet megbízni.

Orbán azt hitte, hogy milyen nagy ember ő, hogy használja az oroszokat, miközben az első perctől kezdve eszköznek tekintették és ők használták Orbánt. Orbán nincs tisztában az orosz birodalmi eszme múltjával, erejével, az orosz mentalitással. Elszámolta a nagyságrendeket, és most hirtelen beijedt, mert megértette, hogy a NATO és az EU nélkül az oroszok az “önmagát megvédeni képes” magyar hadseregét egy délelőtt megennék reggelire, és egy nap alatt elfoglalnák az országot úgy, hogy Hegyeshalomnál fékezniük kellene az orosz tankoknak.

Ahogy visszament Moszkvából Budapestre, abból egyértelműen látszik, hogy Putyin megígérte neki, hogy nem szállja meg Ukrajnát, vagy nem mondta meg neki hogy meg fogja tenni. Meglepte a pávatáncost, hogy egy nála ravaszabb, nagyobb zsivány bűnözővel áll szemben, aki nagyobb tétekben játszik és semmibe veszi őt. Neki Orbán egy hasznos hülye, akit akkor tapos el, amikor akar. Orbánnak nagy szerencséje, hogy a NATO-ból való kilépését megelőzte az orosz támadás. A hadseregfejlesztési tervei egyértelműen arra irányultak, hogy kilép a NATO-ból, ahol fogolynak érezte magát. Ha Magyarország nem lenne a NATO tagja, egy hónapon belül megszállnák Magyarországot az oroszok. Vagy meg sem állnának Ukrajna nyugati határánál és átlépnék Záhonynál a határt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.